6
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Denizli'nin istikbali OSB'de

Vali Selahattin Hatipoğlu, Belediye Başkanı Sabri Uğur ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulunudu. Bölgeyle ilgili olarak konuşan Hatipoğlu, OSB'nin geleceğinin çok parlak olduğunu belirterek "bölgenin gelişmesiyle beraber istihdam artacak" dedi.

OSB toplantısından önce bölgede inceleme yapan Vali Selahattin Hatipoğlu ve Belediye Başkanı Sabri Uğur, Balıkesir'in sanayi alanındaki geleceğinin OSB'den geçtiğini, bölgenin gelişimiyle ekonomik refahın orantılı olacağını ifade etti. Vali Hatipoğlu ve Başkan Uğur, aralarında AK Parti Balıkesir Milletvekili Edip Uğur'un da sahibi olduğu OSB'deki bazı fabrikalarda incelemelerde bulundu. OSB Müdürü İsmail Hakkı Demirer'den bölgenin genel durumuyla ilgili brifing alan vali Selahattin Hatipoğlu, daha sonra Vero Stone mermer fabrikası (antik mermer) ile Okuyucu Süt Mamulleri, Arı Rafine Yağ Sanayi (rafine yemek yağı), İşbir Sentetik Dokuma (sentetik çuval kumaşı imalatı), Sarıbekir Ambalaj Sanayi (ambalaj teneke), Beksan Makine imalatı (tel ve çivi imalatı), Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi (sunta, mdf, kaplama) isimli firmaları gezerek yetkililerden bilgi aldı. OSB'nin Balıkesir için çok büyük önem taşıdığını söyleyen Vali Hatipoğlu, "Burada emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Bölgeye yeni yatırımcılar bekliyoruz. Arsa yeri yetmediği taktirde Haddeciler OSB'den de yer verebileceğiz. demiryolu ve karayolu bağlantıları tamamlandı. Şu an faaliyette olan 29 fabrikada 3 bine yakın istihdam mevcut. Bu daha da artacak. Buradaki gelişmeler yabana atılmamalı, çok önemli gelişmeler var. OSB7deki tesisler bölgemizin yüz akı" dedi. Belediye Başkanı Sabri Uğur, daha önce 3.5 dolar olan arsaların metre kare fiyatının 7 dolara çıktığını, bu rakamın birçok OSB bölgesindeki fiyatlara göre çok cüzi olduğunu, yatırımcıyı teşvik edici bir rakam olduğunu belirtti. Başkan Uğur, "Temel gündem maddemiz OSB'nin gelişimidir. burası Balıkesir'in gelişimi bakımından çok önemli, bu gelişmenin mutlaka gerçekleşmesi lazım" diyerek OSB'nin önemini vurguladı.

Savaştepe yolu üzerindeki Balıkesir OSB, 1993 yılında 450 hektarlık alana kuruldu. Hali hazırda 4 tekstil, 5 gıda, 3 makina sanayi, 1 plastik, 1 kimya, 1 madeni eşya, 2 ambalaj, 12 diğer olmak üzere 29 firma faal olarak çalışıyor. Doğalgaz hattının tamamıyla döşendiği bölgede isteyen firmalar bu ucuz enerjiyi kullanırken diğer altyapı çalışmaları da hızla sürüyor. OSB'de, inşaat safhasında 26, proje etüt safhasında 56 olmak üzere 82 firma daha faaliyete geçme sürecinde bulunuyor. Bölgede uzun zamandır sıkıntıya yol açan jandarma karakol binası ile sağlık ocağı binalarının da yakın zamanda hizmete gireceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2006 Salı 13:58:38
Güncelleme :18 Nisan 2006 Salı 14:16:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?