7
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

SSK prim borçlularına müracat için tarih

Balıkesir SSK İl Müdürü Necdet Asan, SSK'ya borcu olan işverenler ve isteğe bağlı sigortalıların prim borcu ödemelerine taksitlendirme ve faiz indirimi getiren yeni kanun için müracaatların 1 Nisan-31 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını açıkladı.

Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası'nı ziyaret eden SSK İl Müdürü Necdet Asan, SSK'ya prim borcu olanlara ödeme kolaylığı getiren kanunla ilgili açıklamalarda bulundu. Asan, prim borçlarının taksitlendirilmesi için müracaatların 1 Nisan'da başlayacağını ve 31 Mayıs'ta sona ereceğini açıklayarak, müracaat edenlerin prim borçlarına yüzde 10 ile yüzde 30 arasında faiz indirimi uygulanacağını belirtti.

Yeni uygulamaya girecek kanunla ilgili bilgi veren Müdür Asan, "Asıl borçları 100 bin YTL'nin altında olan borçlu işverenlerin borçlarında yapılacak işlemler neticesinde ortalama yüzde 30 civarında indirim olacak. 100 bin YTL'nin üzerinde borcu olan işverenlerin yeniden yapılandırmalarında ise en son verdikleri bilanço ve mali durum bildirileri de esas alınarak işlemler ve oranlarına göre borçlarında ortalama yüzde 10 ile yüzde 30 civarında indirime gidilecek. Borçlu işverenler yapılandırmaya esas borçlarını 60 aya kadar taksitlendirebileceklerdir. Kuruma borçlarını yeniden yapılandıranlar taksitlendirilmiş borçlarını ve aynı mahiyetteki cari ay primlerini ise bir takvim yılında üç defadan fazla aksattıkları takdirde yapılandırma işlemleri iptal edilecek. Ayrıca kuruma borcu olan belediyelerin yeniden yapılandırma işlemleri de İller Bankası'na devredildi. Kuruma borcu olup da yeniden yapılandırmaya müracaat etmeyen kurum ve kişiler için alacakların bir an evvel tahsis edilmesi bakımından süratli bir şekilde sigorta il müdürlüğümüzce icra, haciz, takip ve satış işlemleri yapılacaktır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2006 Çarşamba 19:29:48
Güncelleme :22 Mart 2006 Çarşamba 19:45:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?