7
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Burhaniye'de CHP ve AKP yatırım için birlikte olacak

Burhaniye'de biraraya gelen AK Parti'li ve Cumhuriyet Halk Parti'li yöneticiler, ilçedeki yatırımların hızlandırılması için birlikte hareket etme kararı aldı.

Her iki partinin ilçe başkanları, belediye ve il genel meclisi üyeleriyle ilçe yöneticilerinin katıldığı toplantıda öncelikli sorunlar belirlenirken, yatırımların takibi için Ankara'ya gidecek bir komisyon oluşturulması kararlaştırıldı. CHP'li Belediye Başkanı Fikret Akova'nın daveti üzerine belediye meclisi salonunda toplanan AK Parti İlçe Başkanı İhsan Karagöz, CHP İlçe Başkanı ve İl Genel Meclisi Üyesi Faruk Cenal, AK Parti'li İl Genel Meclisi üyeleri Bayram Kalay ve Şefik Birdar ile her iki partinin Belediye Meclisi üyeleri ve ilçe yöneticileri, Burhaniye'de devletin yapacağı işleri 14 başlık halinde ele aldı.

Balıkesir Üniversitesi'ne tahsis edilen Milli Eğitim Bakanlığı Hizmet İçi Eğitim Tesisleri'nin tamamlanarak hizmete girmesi için ortak çalışma yapılmasını isteyen Belediye Başkanı Fikret Akova, "İskele yat limanının belediyeye devrinin yapılması gerekiyor. Bizim yat limanımız Kuzey Ege'nin en büyük yat limanıdır. Yat limanının belediyeye devriyle hudut kapısı haline getirilmesi gerekli. Bunun için de Liman Başkanlığı, Gümrük ve Gümrük Polisi de olacak. Yat limanının hizmete girmesi halinde Alman vatandaşlara ait 25 adet yat gelecek. Şimdiden talep var. Yat limanının belediyeye devri için AK Parti'li arkadaşlar bize yardımcı olsun. Yat limanının ilçeye büyük katkısı olacaktır. Ören tepedeki, Balıkesir Üniversitesi'ne devredilen Milli Eğitim Bakanlığı Hizmet İçi Eğitim Tesisleri'nin eksiklerinin giderilmesi için çalışma yapalım. Burada kurulacak 4 yıllık yüksek okul İlçemize çok şey kazandıracaktır" diye konuştu.

AK Parti İlçe Başkanı İhsan Karagöz ise, ilçeye hizmet için her zaman yardımcı olmaya hazır olduklarını söyledi. Akçay ve Ayvalık limanlarına hibe desteği yapıldığını belirten AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Bayram Kalay, "İlçeye hizmet için ne gerekiyorsa yapalım. Biz destek vermeye hazırız" dedi.

Toplantıda Reşit Barajı, Karınca Deresi ıslahı, yapay resif projesi, elektrik şebekesinin yenilenmesi, Ören Adramyttion kazılarına destek, eski Atatürk ilkokulunun müze yapılması konuları da tartışıldı. İlçedeki yatırımların hızlandırılması için AK Parti ve CHP üyelerinden oluşturulacak bir ekibin Ankara'ya giderek girişimlerde bulunması kararlaştırıldı. Başkan Akova ise, "İlçedeki devlet hizmetlerinin çabuklaştırılması için elbirliğiyle çalışacağız. Her iki parti yetkililerinden oluşacak ekip Ankara'da milletvekillerinin de desteğini alarak girişim yapılacak. Çok olumlu bir toplantı oldu. Birlik ve beraberlik içinde çözülemeyecek sorun yoktur" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 10:54:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?