7
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

MHP İl Teşkilatı'nda başkan değişmedi

Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir İl Teşkilatı'nın Olağan Genel Kurulu'nda mevcut başkan Ahmet Duran Bulut, güven tazeledi.

Şoförler Odası'nda gerçekleşen kongrenin divan başkanlığını MHP Genel Başkan Yardımcısı ve MKYK Üyesi Abbas Bozyel yaptı. Kongreye Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, MKYK üyesi İsmet Büyükataman, Bursa İl Başkanı Necati Özensoy, Çanakkale İl Başkanı Rıdvan Uz ile Balıkesir ve ilçelerinden çok sayıda partili katılırken, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul, Türk-İş İl Temsilcisi Hüseyin Akyüz, Tes-İş Şube Başkanı Feridun Yükselir ile bazı sendika başkanları da MHP kongresini izledi.

İlginin büyük olduğu kongrede genel başkan yardımcıları birer selamlama konuşması yaptıktan sonra adaylar da kürsüye tek tek gelerek görüşlerini dile getirdi. Hükümeti eleştiren MHP İl Başkanı Ahmet Duran Bulut, ülkeyi başbakanın değil, belediye başkanlarının yönettiğini iddia etti. Türkiye'nin başkentinin Diyarbakır olmadığını hatırlatan MHP İl Başkanı Bulut, "İstiklal Harbi'nden beri ülkemiz böyle bir zulüm ve darbe yaşamamıştır. Bizim başkentimiz Diyarbakır değil Ankara'dır, bu böyle biline. Ülkeyi belediye başkanı değil, başbakan yönetir. Belediye başkanlarının ağzına bakan bir başbakana sahibiz. İnancım tamdır ki MHP iktidar, Dr. Devlet Bahçeli Başbakan olacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, 4 aday ile beraber salonu selamladı. Kongrenin sonunda geçilen seçimlerde 589 delegeden 542'sinin kullandığı oylardan 233'ünü Ahmet Duran Bulut, 149'unu Ercüment Ataç, 139'unu Ahmet Kamil Gönenli ve 21'ini Fahri Babaç aldı. Tekrar seçilerek güven tazeleyen Ahmet Duran Bulut'un başkanlığındaki MHP Balıkesir İl Yönetim şu isimlerden oluştu:
"Ahmet Duran Bulut, Ahmet Yaraş, Veysel Çiftçi, Cevdet Gürcan, Yaşar Taşkın, Mehmet Duran, Uğur Erol, Cevdet Çokal, Sıddık Şahingil, Suat Yetiş, Mehmet Başaran, İbrahim Hangül, İdris Yıldız, Birol Kaçak, Mustafa Alpcan, Mehmet Zincir, Fuat Koç, Kadriye Oktay, Yüksel Ege, Muammer Aka, Sadrettin Dülger, Musa Ataç, Mustafa Aydiş, Tuncay Pak, Aydın Duvarcı, Arif Çakır, Zekiye Aras, M. Asaf Gökçen ve Süleyman Aman."

Disiplin Kurulu'nda ise Faruk Eren, Bülent Ayman, Mehmet Çur, Hüseyin Bulut, H. Hüseyin Kukuş, Muhittin Sarıcan ve İbrahim Erdem yer aldı.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 10:31:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
veli BASANÇELEBİ IP: 213.139.236.xxx Tarih : 24.04.2006 16:41:27
BAŞKENTTEN MERHABA. SAYIN BAŞKAN AHMET DURAN BULUT VE ARKADAŞLARINI TEBRİK EDİYORUM.BAŞKENTTEN SELAM YOLLUYORUM.SAYIN HOCAMIZ MEHMET ÇUR BEY´´E VE ARKADAŞIM FUAT KOÇ İLE FARUK ABİMİZE KUCAK DOLUSU SELAMLAR.BAŞARILARINI TEMENNİ EDRİM.