6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Milletvekillerinden birlik mesaj

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) biraraya gelen AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ve CHP Balıkesir Milletvekilleri Sedat Pekel, Orhan Sür ile Ali Kemal Deveciler dostluk ve birlik mesajı verdi. 

TBMM'de biraraya gelerek bir süre görüşen iktidar ve muhalefetten 4 milletvekili, Türkiye'nin barışa ve sevgiye ihtiyacı olduğunu belirterek, dostluk ve birlik mesajı verdi. Oldukça samimi bir havada geçen görüşmede Milletvekili Çömez, birbirimizi daha fazla anlamak, daha fazla sevmek ve daha fazla saygı duymak zorunda olduğumuzu söyledi. 

Ortak paydaların Türkiye ve Türk bayrağı olduğunu vurgulayan Çömez, "Türkiye'nin kamplaşmaya değil uzlaşmaya, kavgaya değil barışa, nefrete değil sevgiye ihtiyacı var. Türkiye kamplaşma ve kavga senaryolarıyla daha önceleri tanıştı ve bundan çok zarar gördü. Siyah ve beyaz kültürünü terk etmeliyiz. Başkalarının yanlışları içinde doğrular, bizim doğrularımız içinde yanlışlar olabilir. Hep daha doğruyu aramalıyız. Ortak paydamız Türkiye. Hepimiz Türkiye sevdasıyla buradayız. Ve hepimizin içinde hizmet aşkı, Türkiye sevgisi var. Diyalog ve uzlaşı kültürü uzun yıllardır bize unutturulmaya çalışıldı. Birbirimizi anlamak için göstereceğimiz çaba hem kendimize hem de Türkiye'ye yarayacaktır. Yerel siyasette birbirimize hep destek olduk. Bundan sonra da olacağız" ifadelerini kullandı. 

CHP Milletvekili Pekel de Türkiye ve Balıkesir için parti ayrımcılığı yapılmadan birlikte hareket edilmesi gerektiğini belirterek, Balıkesir milletvekilleri arasındaki dayanışmanın toplumun her kesimine örnek olması gerektiğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 15:21:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?