6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Erkan Mumcu Balıkesir'de

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, bir zamanlar Türk halkı için umut olan AK Parti'nin, artık AKP olduğunu ve umut yerine Türkiye için çileye dönüştüğünü öne sürdü. Mumcu, siyaset hayatındaki tek pişmanlığının ise geçmiş hükümet döneminde imza attığı af yasası olduğunu ve hala bunun üzüntüsünü duyduğunu söyledi.

Partisinin Balıkesir İl Teşkilatı'ndaki toplantısına katılmak üzere uğradığı Bandırma İlçe Teşkilatı'nda partililerle kısa bir süre sohbet eden Erkan Mumcu, medya desteğiyle yapılan kamuoyu anketlerinin gerçeği yansıtmadığını savunarak, "AK Parti artık AKP olmuştur. AK Parti millet için umut oldu, ancak gelinen noktada AKP umut yerine çile oldu. Ama herkes şunu iyi bilsin ki milletin sağı solu belli olmaz. Göklere çıkaran bu asil millet yerin dibine de indirmesini iyi bilir. Son günlerde kamuoyu anketleri yapılmakta. Medya desteğiyle yapılan anketlerin doğruluk derecesi yüzde 10'lara varır. Medya hiçbir zaman kanaat değiştiremez. Asıl anket sonucu milletin vicdanıdır. Biraz önce ifade ettiğim gibi bizim geçmişe dönük değil, geleceğe dönük siyaset anlayışımız var. Biz geleceğe dönük Türkiye'nin çağ atlamasını hedefleyen siyaset anlayışını benimsiyoruz" dedi.

Siyaset hayatında bugüne kadar yaptığı tek hatanın af yasasına imza atmak olduğunu söyleyen Mumcu, "Bir siyasetçiden beklenen, milleti için sorumluluk almak ve sadakat göstermektir. Ben zor da olsa sorumluluk aldım. Kim bana sen yanlış yaptın derse onun elini öperim. Ancak yaptığım bir işten pişmanlık duydum, halen de duymaktayım. 3 ay mücadele etmeme rağmen af düzenlemesine imza atmaktan dolayı pişmanım. Bu konuda da milletimizden defalarca özür diledim. Bugün hala onun üzüntüsünü duyuyorum" diye konuştu.

Partililere sevgi ve dayanışma içinde olmaları tavsiyesinde bulunan Genel Başkan Mumcu, "Bizim siyaset anlayışımız geçmişi inkar etmeyen, ancak yüzünü geleceğe dönmüş bir siyaset anlayışıdır. Hedefimiz Türkiye'ye çağ atlatmaktır. Bu düşüncemizi milletimizin vicdanıyla birleştirirsek hedefimize daha çabuk ulaşırız. Anavatan'ın hedefi tektir. Misyonumuz Türkiye'nin önüne yeni bir çağ açmaktır. Biz çocuklarımız, kadınlarımız ve Türkiye'de yaşayan 70 milyon insan için siyaset yapıyoruz. Herkesin özgürlüğe adalete ve bereketli bir Türkiye'de yaşaması için siyasete davet ediyoruz. Geçmişten kalmış düşmanlıklar ve kavgalara arkadaşlarımızın prim vermemesini istiyoruz. Anavatan olarak bizim tek derdimiz sevgi ve bereket hanesini doldurmaktır. Sizler birbirinizi severek dayanışma içinde olursanız doğru bir siyaset yapmış olursunuz. Değerli dava arkadaşlarım bundan sonrası çok iyi olacak. Hani bir söz vardır, kışı çetin geçenin yazı bereketli olur. Biz de çetin günler yaşıyoruz, yazımız bereketli geçecek" şeklinde konuştu.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ve partililer Bandırma'da yarım saat kaldıktan sonra Balıkesir'e geçti.

.
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2006 Cuma 13:26:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?