6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

320 hektar orman kül oldu

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi Çamlık mevkiinde dün gece çıkan orman yangını, sabah saatlerine kadar süren çalışmalar sonucu kontrol altına alındı. İlk belirlemelere göre, yangında 320 hektar karaçam ve kızılçamdan oluşan ormanlık alan kül oldu. 

Edinilen bilgiye göre, dün gece saat 23.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir sebeple başlayan yangın, poyrazın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Alevler yazlıkların bulunduğu yerleşim birimlerine kadar ulaştı. Badavut mevkiinde bulunan yaklaşık 500'e yakın yazlık yangın tehlikesine karşı boşaltıldı. 

Yangına Balıkesir, Ayvalık, Edremit, Burhaniye Orman İşletme Bölge Müdürlüğü ekipleri, çevre ilçe itfaiyeleri ile Edremit 19. Piyade Tugay Komutanlığı'ndan 400'ye yakın asker karadan müdahale etti. İzmir'den gelen 2 helikopter, 3 uçak ve 1 C-130 tipi askeri uçak da havadan özel kimyasal madde dökerek müdahale etti. 

Yangının çıkışından kısa bir süre sonra Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu ve Orman Bölge Müdür ile şefleri yangın bölgesine gelirken, çalışmalara Edremit 19. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Serdar Ekizoğlu de katıldı. Çok sayıda ambulans, sağlık görevlisi ve arama kurtarma ekibi de bölgeye sevk edildi. Sağlık görevlileri ambulansın megafonundan mahsur kalan olup olmadığını anlamak için anons yaparak alevlerin arasında kalan evleri dolaştı. Yangına müdahale eden ekipler ise, rüzgarın tersten esmesi nedeniyle yoğun dumandan dolayı zor anlar yaşadı. 

Yaklaşık 25 kilometrelik alanda etkili olan yangın, sabah saatlerinde kontrol altına alındı. Rüzgarın da etkisiyle kısmen süren yangının tamamen söndürülmesi için çalışmalar sürerken, yazlıkların boşaltılması nedeniyle geceyi ilçe merkezinde ve sokaklarda geçiren vatandaşlar sabah saatlerinde konutlarına dönmeye başladı. 

Vali Hatipoğlu, yangının kontrol altına alındığını, poyrazın ise büyük bir talihsizlik olduğunu açıkladı.
.
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2006 Salı 11:58:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?