7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Köylülerden taş ocağına tepki

Burhaniye'ye bağlı Yabancılar ve Kuyumcu köyleri arasındaki İnkaya mevkiine bir firmanın taş ocağı açmak istemesi, köylülerin tepkisine sebep oldu. Bir inşaat mühendisi, bölgede altın aranacağı iddiasında bulundu. 

İnkaya mevkiindeki kayalıklarda taş ocağı için çalışma başlatılması, köylülerin ve çevrecilerin tepkisini çekti. Taş ocağı için çalışma başlatılan kayalıklarda tarihi bir mağaranın da bulunması, tepkileri artırdı. Kuyumcu muhtarı Hüseyin Özdemir, "Köyümüzün 700 metre yakınında taş ocağı istemiyoruz. Geçen yıl bana bu konuda evrak imzalatmak isteyenler oldu. İmzalamadım. Şimdi iş makinesi getirmişler. Ayrıca ocak açılması planlanan yerde çam ağaçlarını da kesiyorlar. Buna kesinlikle razı olmayız. Köylüler tedirgin" dedi. 

Geçen yıl Tarım Müdürlüğü'nden görevlilerin gelerek taş ocağı açılması planlanan alanda inceleme yaptığını belirten Yabancılar Köyü Muhtarı Orhan Bayın ise, "Tarım Müdürlüğü'nden gelen görevliler, burada taş ocağı açılamayacağını söyledi. Ancak şimdi çalışma başlatıldı. Taş ocağı açılmak istenen yerde mağara var. Taş ocağı, bu mağarayı ortadan kaldıracak. Buna müsaade edilmemeli" diye konuştu. 

Taş ocağı adı altında altın aranacağını iddia eden İnşaat Mühendisi Murat Narin ise, "Zeytincilik kanuna göre; zeytinliklerin 3 kilometreden daha yakınına kimyevi atık bırakan, toz ve duman çıkaran herhangi bir tesis yapılamaz. Oysa taş ocağı olarak işletilmek istenen alan, zeytinliklere 150-200 metre mesafede. Bugün taş ocağı olarak çalıştırılmak istenen bu yerde, altın çıkarılmak istendiğini sanıyoruz. Madra ve Kaz dağlarında 68 noktada altın madeni olduğu biliniyor. Bu teşebbüsün önlenmesi lazım" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2006 Cuma 17:51:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?