6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Ayvalık'ta rüzgar enerjisi üretimi

Ayvalık Belediye'si rüzgar enerjisi üretecek. Dikilen özel bir direkle rüzgar türbinlerinin konulması düşünülen alanda bir yıl boyunca ölçümler yapılacak.

Türkiye'de 10 bin megavat gücünde kullanılabilir rüzgar enerjisi olduğunu hatırlatan uzmanlar, ülkemizde rüzgar enerjisinden şu ana kadar 2 megawat enerji elde edildiğini bildirdi. Ülkemizin yıllık 40 bin megawat ortalama elektrik enerjisine ihtiyacı olduğunu belirten uzmanlar, yenilebilir enerjilerin gelecekte önem kazanacağına işaret etti. Ayvalık Belediyesi tarafından kurulan rüzgar ölçüm direğiyle bölgede bir yıl inceleme yapılarak en sağlıklı yerleşim ve işletim planlarının hazırlanması hedefleniyor.

Konu hakkında bilgi veren Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, "1.8 megawatlık rüzgar türbinleriyle Cennet Tepesi'nde elektrik üretmeyi hedefliyoruz. Bu konuda somut ilk adım bugün atıldı. Dikilen 30 metrelik direkle bir yıl boyunca bu bölgenin rüzgar ölçümleri yapılarak bilgisayar ortamında değerlendirilecek ve bu değerler doğrultusunda planlar hazırlanacak" dedi.

Bölgeye 15 rüzgar türbininin kurulması hedefleniyor.

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2006 Cuma 19:15:10
Güncelleme :31 Mart 2006 Cuma 19:24:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?