7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Balıkesir, akıllı ulaşıma geçiyor

Balıkesir'de, şehir içi ulaşımda akıllı bilet uygulamasına geçiliyor. Balıkesir'de, yıkılan eski otogarın yerine toplu taşıma merkezi yapılıyor.

Merkezin hizmete girmesiyle beraber halk otobüslerinde akıllı kart kullanılacak. "Balkart" ismi verilen akıllı kartların son derece çağdaş bir anlayış olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Sabri Uğur, "Belediyemizin akıllı kart işini Askom adlı Fransız şirketinin Eskişehir'deki firması aldı. Şehir içi ulaşımda tüm otobüslerde artık akıllı kart kullanılacak" dedi.

Akıllı kartlar tam, indirimli, ücretsiz ve tek binimlik normal manyetik Balkart şeklinde 4 çeşitten oluşuyor. Ring hatlarında tam ve indirimli Balkart'ın ilk biniş ücreti 25 kuruş, ring otobüsü için 25 kuruş, şehir içi halk otobüsü 75 kuruş, terminal otobüsü tam Balkart 75, indirimli Balkart 50 kuruş, kampus otobüsü için tam 75, indirimli 50 kuruş olacak. Şehir içi hatta ilk biniş ücreti tam 75, indirimli 50 kuruş olacak. 45 dakika içinde ring otobüsü ve şehir içi halk otobüslerinde yolculuk ücretsiz olacak.

"BALLI" ULAŞIM

Şehiriçi ulaşım sisteminin tamamen yenilenmesiyle birlikte özellikle kent merkezindeki araç trafiğinin azalması bekleniyor. Sistemin oturmaya başlamasıyla birlikte yapılacak izleme ve değerlendirmeler neticesinde muhtemel sorunların da zaman içinde giderileceği belirtildi. Henüz uygulamaya geçirilecek olan akıllı kart sistemiyle modernize edilecek sistemi, vatandaşlar "Ballı" ulaşım olarak değerlendiriyor.

Belediye Başkanı Sabri Uğur, göreve geldikleri son 3 yıldan beri daha iyi bir Balıkesir için çalıştıklarını, artan bir azimle buna devam ettiklerini söyledi. Belediye çalışmalarını özdenetimle sürdüklerini kaydeden Uğur, AKP Genel Başkanlığı'nın da tüm belediyelerin çalışmalarını anketlerle denetlediğini bildirdi.

Uğur, Balıkesir Belediyesi'nin çalışmalarının ankette çok başarılı bulunduğunu ifade etti. Uğur, "Parti genel merkezimiz, Ankara'dan organize ettiği bir çalışmayla, her 3 ayda bir AKP'li belediye başkanlarının idare ettiği belediyeleri denetliyor.

Belediyenin hiç haberi olmadan gerçekleşen bu anketlerden sonuncusu geçen Aralık ayında yapılmış. Kıymetli hemşehrilerimiz belediye olarak bizim hizmet için verdiğimiz çabaları, çalışmaları takdir etmişler. Parti genel merkezimiz de anket neticesinin çok başarılı olduğunu bize iletti. Allah nazardan saklasın. Hizmete devam" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2006 Cumartesi 15:01:28
Güncelleme :18 Ocak 2006 Çarşamba 04:34:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?