7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Balıkesir-Dursunbey Yolu'nda heyelan

Balıkesir-Dursunbey yolunda heyelan meydana geldi, sürücüler büyük tehlike yaşıyor. 

Balıkesir-Dursunbey Karayolu'nun 70. kilometresinin bir kısmı çökerken, derin çatlaklar oluştu. Heyelan, can ve mal güvenliğini tehlikeye sokuyor. Heyelanla ilgili yetkililere başvurdukları halde hiçbir çalışma yapılmadığını ileri süren Dursunbey Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı ve Şoförler Odası 2. Başkanı Mehmet Keskin, Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yaklaşık 6 ay önce de aynı yolda tamirat yaptığını, ancak yolun tekrar göçtüğünü söyledi. 

Dursunbey yolundaki karayolu taşımacılığının önemli boyutta olduğunu, şoförlerin büyük bir tehlike içinde olduğunu belirten Keskin, "Burada yüklü bir karayolu taşımacılığı var. Çok tehlikeli bir durum. Nakliyeci ve şoför esnafımız büyük tehlike atlatıyor. Defalarca yetkililere uyarıda bulunduğumuz halde gelip ilgilenen olmadı. Uyarı levhaları düzensiz. Karayolları en kısa zamanda ilgilensin" dedi. 

Taşıyıcılar Kooperatifi'nin avukatı Alpaslan Yılmaz da, heyelan olan yoldaki tedbirlerin yetersiz olduğunu ifade ederek, "Yumuşak bir zemin olması sebebiyle de istinat duvarlarının bulunması gerekiyordu. Yol genişletme çalışmaları sırasında iyi bir projeyle zeminin sağlamlaştırılması gerekiyordu. İlçemiz maden ocakları ve kerestecilik yönünden faaliyette bulunan, geçim kaynakları bu yönde olan bir bölge. Bu nedenle yoğun bir yük taşımacılığı var, burada kamyonlar oldukça fazla çalışmakta. Ayrıca, Kütahya-Antalya-Çanakkale bağlantı yolu olması sebebiyle de özel araçların geçiş sayısı da oldukça fazla. Bu nedenle, gerek uyarı levhaların eksikliği gerekse yolun durumu göz önüne alındığında, virajdan hemen sonra meydana gelen göçük ve heyelan, vatandaşların, trafik ve kamu güvenliğini tehlikeye sokuyor. İlgililerin ivedilikle gerekli tamiratı yapmasını istiyoruz" diye konuştu. 

Mağdur olduklarını ifade eden şoförler de, özellikle bu yolu bilmeyip gece geçen sürücülerin çok büyük tehlike yaşadığına dikkat çekerek, yolla ilgili daha sağlıklı tedbir alınmasını istedi. Yolun 100 metrelik bölümü kullanılamazken, varil ve uyarı levhalarıyla çevrili yolda trafik tek şeritten işliyor.
.
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2006 Perşembe 14:53:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?