7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Balıkesir'e kardeş ziyareti

Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur, hizmet olarak her ne yapılıyorsa Balıkesir'in ve bu şehirde yaşayanların geleceği için olduğunu söyledi. 

Uzun zamandır kardeş belediye ilişkilerinin sürdüğü Almanya'nın Schwabisch Hall Belediye Başkanı Hermann-Josef Pelgrim, beraberinde bir heyetle Balıkesir Belediyesi'ni ziyaret etti. Konuklarını makamında kabul eden Belediye Başkanı Sabri Uğur, kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesiyle ilgili alınan meclis kararını Almanca tercüme ettirerek okuttu. Alınan bu karardan dolayı teşekkürlerini ifade eden Pelgrim, Mayıs ayında kendilerinin de benzer bir kararı meclisten geçireceklerini bildirdi. 

Başkan Sabri Uğur, Alman konuklara, göreve geldiğinden bu yana yapılan çalışmaları ve tamamlanan projeleri sinevizyonla anlattı. Kervansaray'ın yerine yapılacak park projesindeki detaylar karşısında şaşkınlığını dile getiren Alman Belediye Başkanı'na, Sabri Uğur, "Her detay itinayla projelendiriliyor. Projelerde, kullanılan ekipmanların detayları, hatta parka dikilecek ağaçların gövde çapları bile yer alıyor" dedi. Toplu konutlarla ilgili bilgilerden etkilendiğini kaydeden Pelgrim, "Bu çok güzel bir proje. Hem ihtiyaç sahipleri ev almış oluyor hem de kent gelişmeye ve büyümeye devam ediyor" dedi. 

Konuk heyet, bu kadar projenin finansmanının belediyenin öz kaynaklarından sağlandığını duyduklarında hayret ve memnuniyetlerini ifade etmekten kendilerini alamadı. Pelgrim, kardeş şehir ilişkilerinin en çok gençlerin yararına olduğunu belirterek, "Bizim amacımız, öncelikle gençlerimiz için eğitim ve kültür alanındaki işbirliği, daha sonra ekonomik ilişkiler geliyor. Balıkesir ile tarım sanayileri konusunda ilişkiler geliştirmeyi amaçlıyoruz. Çünkü tarım şartlarımız ve endüstrimiz benzer özellikler taşıyor. Ayrıca, aramızdaki bu ilişkilerle gelecekte, gençlerimiz eğitim, kültür anlamında birbirlerini daha yakından tanıyacak ve Avrupa kültürüne katkı yapacaklar" diye konuştu. 

Konuğuna Türk kahve takımı hediye eden Belediye Başkanı Sabri Uğur, kızı Eva Pelgrim'e de biblo şeklinde bir nazar boncuğu takdim etti. Pelgrim de, Uğur'a, Schwabisch Hall'in 850. yılı kutlamaları için bastırılan hatıra gümüş para ve tişört ile bir kutu Küba burosu hediye etti.
Bu arada, Balıkesir'deki belediye çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Yeni trafik düzenlemeleri kapsamında, belediye tarafından kaldırılması planlanan üst geçitlerden biri daha yıkıldı. İzmir Yolu üzerindeki Akasyalar Kavşağı'nda bulunan yaya üst geçidi, fen işleri ekipleri tarafından 1 saat içinde yıkıldı. Böylece, proje kapsamındaki yıkım çalışmalarıyla, Emniyet Müdürlüğü önünden eski SSK Kavşağı'na kadar olan karayolu kesiminde bulunan dört adet yaya üst geçidinden üçü yıkılmış oldu. Geçtiğimiz günlerde de, 52 Evlerdeki ve Orman Bölge Müdürlüğü önündeki yaya üst geçitleri yıkılmıştı. 

Refüj düzenlemeleriyle ilgili çalışmalar da sürüyor. Emniyet Müdürlüğü ile Orman Bölge Müdürlüğü arasındaki orta refüjler belediye ekiplerince bir gecede çimlendirildi. Edirne'den getirilen 5 bin 500 metrekare rulo çim halı, park bahçeler ekipleri tarafından orta refüjlere serildi. Çalışmalar bir gecede tamamlandı. Çalışmaları yerinde takip eden Belediye Başkanı Sabri Uğur, amaçlarının Balıkesir'i güzelleştirmek olduğunu söyledi. Başkan Uğur, "Balıkesir güzel bir kent olacak ve bunun için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi. Toplam 11 bin metrekare rulo çim halının, Atatürk Hastanesi kavşağına kadar orta refüjlere serileceği, peyzaj çalışmaları için tercih edilen çim halıların, serildikten sonra 1-2 hafta içinde basılmaya elverişli hale geldiği bildirildi.
.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2006 Cumartesi 15:08:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?