7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Bandırma Kent Projesi hayata geçiyor

Bandırma İlçesi'nde yıllardır boş duran eski stadyum alanına yapılacak, içinde alışveriş ve eğlence merkezlerinin yer alacağı 'Kent Merkezi' projesi hayata geçiyor.

Bandırma Belediye Başkanı Cemal Öztaylan, yeni kurulan 'Kent Konseyi'nin ilk toplantısında 40 milyon YTL'ye mal olacak 'Kent Merkezi' projesini sinevizyon gösterisiyle tanıttı. Kent Merkezi projesini Bandırma'nın gelecek 100 yılık şehir planlamasının ilk adımı olarak değerlendiren Başkan Öztaylan, toplam 40 milyon YTL'ye mal olacak projenin 78 bin metrekare inşaat alanına sahip olduğunu belirtti. Şehir içinde yıllardır boş duran eski stadyum alanına yapılacak olan kompleksin, çok yönlü bir kent merkezi projesi olacağını vurgulayan Öztaylan, "4 katlı olarak yapılacak olan merkez, alışveriş ve iş merkezleri, modern kapalı pazar yeri, sinema salonları, sauna, sağlık, güzellik ve spor merkezleri, kafeterya, restoran ve fast-food alanları gibi çok sayıda bölümden oluşacak. Böyle modern bir merkezde pazar yeri olmasının yanlış olduğunu biliyorum, bu konuda eleştiriler haklıdır. Ancak 40 milyon YTL'ye mal olacak bu proje bedelinin, yarısını pazarcı esnafına orada işyeri satarak çıkaracağız. Çünkü belediyede para yok, başka türlü bu proje bin yılda yapılamaz. Belediye işçilerine maaş vermekte zorlanıyor, 83 milyon YTL hazineye su borcumuz var ve sadece bu sene 12 milyon YTL ödeme yapmamız gerekiyor. Benden önceki her belediye başkanında bu projeyi hayata geçirmek vardı ancak yapamadılar. Pazarcı esnafına işyerlerini 20 bin YTL'den düşük taksitlerle satacağız, buradan gelecek parayla projenin maliyetini karşılayacağız. Ben sizlerden onay almadan bu işi yapmam. Buna karşı çıkarsanız, oylamayla izin vermezseniz, proje yapılamaz" dedi.

"BU PROJEYİ 2 YILDA BİTİREMEZSEM KENDİMİ ASARIM"
Kent Merkezi projesini 2 yıl içerisinde tamamlayacaklarını vurgulayan Öztaylan, "O alanda, eski yönetimler zamanında açılan bir yarışmada birinci olan bir projenin yapımına başlandı. Ancak sadece yer altında, kullanılmayacak kadar kötü bir otopark alanı yapıldıktan sonra yarım kaldı. Eski projeyi Yıldız Teknik Üniversitesi'nden gelen profesörler inceledi, mimarlar inceledi. Yıllar önce yapılan o proje, gelişen şartlar açısından günümüze uygun görülmedi. Bunu ben değil bu işin uzmanları söyledi. Şimdi o projenin mimarı fikir ve sanat eserleri kanununa dayanarak, kendi projesinin iptal edilemeyeceğini iddia ediyor. Bu sorunu aşabilirsek eski stadyuma yapılan yarım kalan kısmı yıkacağız. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin dostum olduğu için kendisinden rica ettim ve belediyede görevli mimar Sıtkı Turgut yeni projeyi yaptı. Eğer eski projeye hiç başlanmamış olsaydı, ben bu zamana kadar yeni projeyi bitirirdim. Buradan söz veriyorum eğer ben bu Kent Merkezi projesini 2 yılda bitireceğim. Eğer bitiremezsem herkes şahidimdir ki, kendimi Cumhuriyet Meydanı'nda asarım" diye konuştu.

Projenin, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde görevli mimarı Sıtkı Turgut da, toplantıda hazırladığı projeyi ayrıntılarıyla tanıttı. 4 katlı olarak hazırlanan merkezin en alt katında bin 200 araçlık otopark bulunacağını belirten Turgut, "2. katta sebze meyve satıcılarıyla birlikte Bandırmalılar'ın her türlü ihtiyaçlarını karşılayacakları çeşitli ürünlerin satılacağı kapalı modern pazar alanı olacak. Alışveriş merkezinin olacağı 3. katta ise dükkanlar yer alacak. Üzeri cam olacak olan en üst katta ise restoran, fast-food, kafeteryalar yer alacak. Ayrıca merkezde sinema salonları, çok amaçlı sergi salonları, güzellik, sağlık ve spor merkezleri yer alacak. Geniş bir alan üzerinde kurulacak olan merkezin çevre düzenlemesi de yapılarak, merkezin etrafındaki yollarda genişletilecek" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 02:26:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?