6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Bandırma'da 40 bin nüfuslu mahalle bölünecek

Bandırma Belediye Meclisi, 40 bin nüfusa sahip Paşabayır Mahallesi'nin birkaç ayrı mahalle olarak bölünmesine karar verdi. 

Bandırma Belediye Meclisi'nin mayıs ayı toplantısında 16 madde görüşülerek karara varıldı. Belediye Başkanı Cemal Öztaylan'ın daha önce bölünmesini istediği 40 bin nüfusa sahip Paşabayır Mahallesi'nin durumu mecliste tartışıldı. Mahallenin nüfusunun 35 ilden daha fazla olduğuna dikkat çeken Öztaylan, hizmetlerin daha iyi yürütülebilmesi için mahallenin iki ya da üç ayrı mahalleye bölünmesini istedi. Teklif, AK Parti'li, bağımsız ve CHP'li üyeler tarafından oy birliğiyle kabul edilerek İmar Komisyonu'na havale edildi. Öztaylan, bazı cadde ve sokakların birkaç ismi bulunmasının karışıklığa sebebiyet verdiğini hatırlatarak, isimlerin yeniden belirlenmesini de istedi. Cadde ve sokaklarla ilgili isim düzenlemesi de oy birliğiyle kabul edildi. Toplu Konut İdaresi ile yapılan görüşmelerin iktidar, muhalefet ve bağımsız üyelerden kurulacak bir komisyon tarafından yürütülmesi kararlaştırıldı. 

Başkan Öztaylan, birbirlerine çok yakın taksi duraklarının birleştirilmesi için de çalışma yaptıklarını söyledi. Belediyenin bu düzenlemeyi yapmak istemesine Şoförler Odası Başkanı Ali Acar'ın karşı çıktığını, ancak İl Trafik Komisyonu ve Balıkesir Esnaf Birlikleri'nin bunu kabul ettiklerini belirten Öztaylan, hiçbir taksiciyi mağdur etmeden yeni düzenlemenin yapılacağını kaydetti. 

Bandırma'da 20 metre aralıkla üç tane taksi durağı bulunan yerler olduğu öğrenildi
.
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2006 Çarşamba 15:41:01
Güncelleme :3 Mayıs 2006 Çarşamba 15:49:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?