7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Bandırma'da su sıkıntısı sürüyor

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde, 4 gündür devam eden su kesintisi nedeniyle su ihtiyacı çevre ilçe ve beldelerden gelen tankerlerle karşılanıyor. 

Bandırma'ya Gönen Barajı'ndan su sağlayan boru hattında Salı günü sabahı meydana gelen patlama nedeniyle ilçeye 4 gündür şebeke suyu verilemezken, vatandaşların ve kurumların su ihtiyaçları çevre ilçe ve beldelerden tankerlerle su getirilerek karşılanıyor. Bandırma'daki devlet hastanelerinin günde 200 tondan fazla olan su ihtiyaçları için Edincik Belediyesi'ne ait tankerlerle su taşınırken, oteller, resmi ve özel kurumlar da Erdek ve Edincik'den tankerlerle su getiriyor. Bandırma Belediyesi itfaiyesine ait araçlar, çevre yerleşim birimlerinden aldıkları suları, talep eden apartman ve kurumlara dağıtıyor. Vatandaşların su ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Bandırma Belediyesi de tankerlerle bazı mahallelerde halka su dağıtıyor. İlçede az sayıda bulunan artezyen çeşmelerinin önünde de uzun kuyruklar oluşurken, vatandaşlar su alabilmek için gece saatlerinde bile kuyruk bekliyor. 

Gönen hattında yaşanan patlamanın ardından eski su hattı olan Tophisar hattından su getirme çalışmalarında da sıkıntıyla karşılaşıldı. Uzun zamandır kullanılmayan Tophisar hattında da boruların iki yerden kırılmış olduğu ortaya çıkarken, belediye ekiplerinin hattı tamir için çalışmaları devam ediyor. Gönen hattındaki çalışmaların tamamlandığı belirtilirken, Bandırma'ya yarından itibaren su verilmeye başlanacağı öğrenildi.
.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2006 Cuma 19:00:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?