6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Belediye'den evde bakım hizmeti

Türkiye'de ilk defa Balıkesir'de uygulanan yatalak hastalara evde bakım hizmetinin başarıyla devam ettiği bildirildi. Hizmet, Balıkesir Belediyesi ve Devlet Hastanesi'nin ortak organizasyonuyla veriliyor. 

Balıkesir Belediyesi ve Devlet Hastanesi tarafından ortaklaşa oluşturulan Evde Bakım Birimi'nce (EBB) Türkiye'de ilk defa Balıkesir'de uygulanan "Yatalak Hastalara Evde Bakım" hizmeti başarıyla devam ediyor. Bununla ilgili, 18 aydır devam eden çalışmaların değerlendirilmesi, edinilen deneyimlerin, hasta, hasta yakınları ve kamuoyuyla paylaşılması ve gelecekte bu hizmetin daha da geliştirilmesi amacıyla, "Yatağa Bağımlı Hastaya Yaklaşım Konusunda Hasta ve Yakınlarını Bilgilendirme Konferansı" adıyla bir toplantı düzenleneceği bildirildi. Yarın verilecek konferansın açılış konuşmasını Vali Selahattin Hatipoğlu, Belediye Başkanı Sabri Uğur ve Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hasan Hocaoğlu yapacak.
Konferansta, Dr. Hüseyin Balkancı "Yatağa Bağımlı Hastaya Dahili Yaklaşım", Dr. Adil Boz "Yatağa Bağımlı Hastaya Cerrahi Yaklaşım", Dr. Nilgün Özbal "Yatağa Bağımlı Hastaya Nörolojik Yaklaşım", Dr. İlhan Ergörün "Yatağa Bağımlı Hastaya Psikiyatrik Yaklaşım" ve Dr. Gamze Açıkgöz "Yatağa Bağımlı Hastaya Fizik Tedavi Açısından Yaklaşım" konulu konuşmalarını sunacak. 

Belediye ve Devlet Hastanesi tarafından ortaklaşa yürütülen EBB projesiyle, evde bakım gerektiren yatağa bağımlı hastalara hizmet veriliyor. 1 Kasım 2004 tarihinde, Belediye Başkanı Sabri Uğur ve Balıkesir Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hasan Hocaoğlu'nun ortak girişimiyle kurulan birimin, bugüne kadar 400'ü aşkın hastaya ulaştığı, gerekli tedavi hizmetlerinin yanı sıra hastanın kendi hastalığı ilgili olarak neler yapması gerektiği, hasta yakınlarının nasıl hareket etmeleri gerektiği gibi hususlarda da eğitim amaçlı çalışmalar yapıldığı belirtilirken, proje kapsamında hasta ve hasta yakınlarına tıbbi desteğin yanı sıra her türlü moral ve sosyal desteğin de sağlandığı vurgulandı.
.
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2006 Çarşamba 15:49:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?