6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Çömez'den başsağlığı ziyareti

AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, esrarengiz bir şekilde kaybolduktan 44 gün sonra cesetleri bulunan 10 yaşındaki kuzenler Tuğçe ve Büşra'nın ailelerini ziyaret edip taziyede bulundu.
 
Beraberinde Savaştepe Belediye Başkanı Gürkan Kurtbaş ve AK Parti İlçe Başkanı Ali Toprak olduğu halde, Karacalar Köyü'nde Hanife-Mustafa Karabacak ve Ayşe-Yüksel Yıldırım çiftiyle görüşen Milletvekili Turhan Çömez, olayın faillerinin mutlaka bulunacağını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da tüm gelişmeleri takip ettiğini söyleyerek, aileyi teselliye çalıştı. Birbirleriyle akraba olan Karabacak ve Yıldırım aileleriyle sohbet edip, onların acılarını paylaşan Turhan Çömez, olayın bölgesel olduğunu, buradaki tedirginliği ülke geneline yansıtmanın doğru olmayacağını ifade etti.
 
Milli eğitim camiasını uyaran Çömez, "Öğretmen arkadaşlarımıza mesajım odur ki, öğrencilerine daha yakından ilgi göstersinler, daha yakından sahip çıksınlar. Özellikle okullarına gelmediklerinde, geç geldikleri zaman, teneffüslerinde, derslerinde onlara ulaşamadıklarında ailelerine mutlaka süratli bir şekilde haber versinler. Bu olayda yavrularımız kaybolduktan 6-7 saat sonra okul idaresinin haberi olmuş. Bunun kaybolduktan çok kısa süre içinde ilgili yerlere bilgisinin intikali gerekirdi. Öğretmenler, öğrencilerin davranışları, gidiş geliş saatleriyle çok daha yakından ilgilenmeliler. Tüm köy halkına başsağlığı diliyorum. Yavrularımıza bu hunharca cinayeti, katliamı işleyen kim ise mutlaka bulunacaktır. Merak etmeyin, sayın Başbakanımız da bu konuyu birebir takip etmektedir. Failler mutlaka bulunacaktır, hem de Allah'ın izniyle yakın bir zaman içinde bulunacaktır. Devlet güçlüdür, devlet bu konuda her türlü gayreti göstermektedir. Ben de gelişmeleri emniyet birimlerinden takip edeceğim" dedi.
 
Çömez'in ilgisine teşekkür eden Tuğçe ve Büşra'nın aileleri, başka çocukların canilerin hedefi olmamasını istedi. Bunun için köy dışında bulunan Karacalar Mustafa Kangal İlköğretim Okulu'nun köy içine alınmasını isteyen aileler, böylece köy halkının içlerinin daha rahat olacağını söyledi.
 
Büşra'nın annesi Hanife Karabacak, "Hiç olmazsa ilköğretim kısmı köyün içine taşınsın, aileler çocuklarını daha iyi ve yakından kontrol eder. Okulun köye taşınmasını istiyoruz" diye konuştu. 

Çömez, okul konusunu Vali Selahattin Hatipoğlu ile görüşeceğini, buna bir çare bulacaklarını bildirdi.


.
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2006 Çarşamba 14:32:56
Güncelleme :10 Mayıs 2006 Çarşamba 14:43:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?