6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Dev yorgan Guinnes'e girmeye aday

Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Altınoluk Beldesi'nde, 25 kadından oluşan kırkyama ekibi tarafından yapılan kardeşlik ve barış yorganının, çeşitli ülkelerden gönderilen parçalarla dünyanın en büyük yorganı olmaya aday olduğu açıklandı. 

Bir rüyayla başlayan barış yorganının büyük ilgi gördüğünü belirten El Sanatları Eğitmeni Beriye Başak, kardeşlik ve barış yorganının anne sevgisi, şefkatinin timsali ve sıcaklığın göstergesi olduğu için din, dil, ırk ve renk ayırt etmeden tüm dünya insanlarını sıcacık saracağını söyledi.

Dünyadan ve Türkiye'den eklenen 428 parçayla 16 metrekareyi bulan yorganın gördüğü rüyayla başladığını ifade eden Başak, "Hareketimiz barışa yönelik harekettir. 

Yorgan beklenilenin üzerinde ilgi gördü. Demek ki dünyamızın barışa çok ihtiyacı var. Ülkemizin her tarafından parçalar gelmeye başladı. Zeytindalı Kırkyama Ekibi adını koydum. 

Bu yorganı dünyanın kubbesi olarak görüyorum. Dünyadan ve ülkemizden yeni parçalar bekliyoruz. 

Barış ve sevgi dolu insanlardan 22x22 ebatlarında parçalar bekliyoruz. Hedefimiz Guiness Rekorlar Kitabı'na girmek" dedi.
 
Kırkyamanın ilk kez Özbekistan'dan çıktığını, yoksulluk, fedakarlık, yardımlaşma, sevgi, sıcaklık, koruma hisleriyle donanmış olduğunu anlatan Başak, Makedonya, Bulgaristan ve İngiltere'den de davet aldıklarını söyledi.

Başak, 22x22 ebatlarındaki 428 parçanın içerisinde Almanya, Yunanistan, Güney Kore, Fransa, Macaristan, Rusya ve Avustralya gibi birçok ülkeden parçalar olduğunu sözlerine ekledi.
.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2006 Çarşamba 12:29:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?