7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Gönen'de Doğan Cüceloğlu konferansı

Gönen'de konferans veren Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, ebeveynlere çocuklarına sevgiden önce saygı duymalarını tavsiye etti.

Belediye ve Gönen Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle tertiplenen "Başarının öğeleri" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Doğan Cüceloğlu, başarılı olmada niyet, bilgi, beceri, eylem ve sonuç ilişkileri konusunu işledi. Sinema salonunda üç seans olarak yapılan konferansa, Gönen başta olmak üzere çevre ilçelerden de yüzlerce vatandaş katıldı. Cüceloğlu konuşmasında, kişiyi en çok etkileyenin kendi kararı olduğunu, hayatımızda eylemimiz kadar var olduğumuzu belirterek, niyetin iç ve dış kaynaklı olarak ikiye ayrıldığını söyledi. Bir insanın ana vatanının çocukluğu olduğunu, çocukluğunu yaşamayan bir insanın mutlu olamayacağını söyleyen Cüceloğlu, çocuklara sevgiden önce saygı duyulması gerektiğine işaret etti.

Ailelerin çocuklarıyla konuşurken onların göz seviyelerine inmelerini isteyen Cüceloğlu, hatasız insan olamayacağını, gerektiğinde çocuktan özür dilenmesi gerektiğini bildirdi.
Konferans sonunda Gönen Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç ve Gönen Derneği tarafından Doğan Cüceloğlu'na plaket ve çam fidanı verildi. Cüceloğlu daha sonra kitaplarını imzaladı.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2006 Cuma 14:54:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?