6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Görevden alınan Belediye Başkanı'ndan açıklama

Görevden alınan Balıkesir'in Havran Belediye Başkanı Mustafa İrtürk, "Siyasi olduğuna inandığım bu yanlışlığın düzeltilmesini bekliyorum" dedi.

Görevden alınmasıyla ilgili İzmir'de açıklamalarda bulunan İrtürk, "Günlerdir yazılıp çiziliyor. Herkes bir şeyler söylüyor. Şu an raporluyum. Çıkan haberlerin içeriği doğru değil. 2005 yılında başlayan ve mahkemelere intikal etmiş olan olaylarla ilgili hukuki süreç henüz bitmemiştir. Konu temyizdedir. Ancak 17 Nisan 2006 tarihinde Balıkesir Valiliği'ne, bakan adına genel müdür vekili Mevlüt Atbaş imzalı, görevimden uzaklaştırma cezası geldiğini öğrendim. Yazının örneğinde görüldüğü gibi içeriğinde hiçbir gerekçe gösterilmemiştir. Uygulama tamamen siyasi olup, hukuka da aykırıdır. Geri gelebilirim. Kendi haklarını aramak için Avrupa mahkemelerinin kapılarında bekleyen bu zihniyet, hukuksuzluğun olumsuz örneklerini siyasi düşüncelerine alet etmektedir. Yanlışlığın ilgili mahkemelerce düzeltileceğine inanıyorum. Havranlılar yeter ki rahat olsun. Vatandaşlarımın sağduyulu davranmasını istiyorum" dedi.

28 Mart 2004 tarihinde halkın gösterdiği teveccühle yeniden başkan olarak seçildiğini hatırlatan İrtürk, "Bazı siyasi kıskançlık içindeki şahısların mevcut yetkilerini adıma kullanmasıyla bu sonuç ortaya çıkmıştır. Bu bana değil, beni seçen Havran halkına yapılan haksızlıktır. Hukuk bu yanlışı düzelterek siyaseti kullananlara gereken cevabı verecektir. Sandık önüne geldiğinde bu kez vatandaş gerekeni söyleyecektir" diye konuştu.

Sağlık kontrolleri için İzmir'de bulunduğunu söyleyen Mustafa İrtürk, kararın temyizi için 13 Mart 2006 tarihinde Yargıtay'a başvurduğunu ve sonucu beklediğini de sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2006 Perşembe 16:55:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?