6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Habere giden gazeteciler tünelde mahsur kaldı

Balıkesir'de, DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan sulama tünelinin tanıtımında ilginç anlar yaşandı. Tünel haberine giden basın mensupları, tünelin içinde mahsur kaldı.

Organizasyon bozukluğunun mağdur ettiği gazeteciler çamur içinde kalırken, güçlükle çıktıkları tünelin dışında ise DSİ yetkililerinin kahkahalar atması, gazetecilerin organizasyona tepki göstermesine neden oldu. Tünelde aracın çamura saplanması sebebiyle mahsur kalan basın mensupları, kendilerine çizme verilmediği için baştan aşağı çamur içinde kaldı.

DSİ 25. Bölge Müdürlüğü'nün 75.4 milyon YTL ihale bedelli olan Çaygören 2. Merhale Projesi Balıkesir Ovası Sağ Sahil (Kepsut Ovası) Sulaması 2. Kısım İkmal İnşaatı'nın tanıtımı için Kepsut İlçesi'ne gidildi. Kepsut Kaymakamı Avni Kula, Bölge Müdürü Şahin Durukan ve çok sayıda DSİ yetkilisinin hazır bulunduğu tünelin basına tanıtım organizasyonu, yaklaşık 1 saat gecikmeli başladı. 1195 yılında Setaş İnşaat isimli firmanın ihalesini aldığı sulama inşaatının yapımına 1996 yılında başlandı. Bugün yüzde 92'si tamamlanan projenin bitirilmesi ile toplam 3 bin 403 hektar tarım alanının sulanması sağlanmış olacak. Bölge Müdürü Şahin Durukan, işin bu sene içinde tamamen bitirileceğini, sulama ile dekar başına yılda 427 YTL, toplam olarak ise yılda 14 milyon 530 bin 810 YTL net gelir artışının sağlanacağını açıkladı. Bin 25 metre uzunluk ve 3 metre çapındaki Kepsut Tüneli'nin tamamının kazısı yapılırken, 504 metrelik kısmının ise beton imalatı tamamlandı. İşin başlangıcından beri tünel inşaatına toplam 21 bin 250 metreküp kazı, 5 bin 376 metreküp betonarme betonu ve 636 ton demir imalatı yapıldığı, bugün itibariyle kazısı tamamlanan ve delinen Kepsut Tüneli'nin kaplama işinin ise Haziran ayında tamamlanacağı bildirildi. Çaygören Barajı 2. Merhale projesinin de tamamlanmasını sağlayacak Kepsut tünelinden elde edilecek sulamadan, Kepsut İlçesi ile kalburcu, Mahmudiye, Osmaniye, Hotaşlar, Şeremetler, Keçidere, Karaçaltı, Servet, Recepköy ve Tekkeışıklar Köyleri faydalanırken, yararlanacak çiftçi sayısının da bin 158 olduğu açıklandı.

Geniş bir tarım alanının sulanmasıyla ilgili çok önem taşıyan projeyi kamuoyuna duyuracak olmanın heyecanını yaşarken tünelde mahsur kalan gazeteciler, DSİ yetkililerini daha duyarlı olmaya çağırdı. DSİ Bölge Müdürü Şahin Durukan ise, geçmiş olsun dileğinde bulunduğu gazetecilere tatsız organizasyonu telafi etme sözü verdi.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2006 Salı 14:39:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?