6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

İlköğretim okulunda yangın tatbikatı

Edremit'te Alemzade İlköğretim Okulu Sivil Savunma Ekibi, öğrencileri yangın tatbikatında ne yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirdi.

Sivil savunma öğretmenleri Halit Korkmaz ve Yücel Altınöz'ün önderliğinde yürütülen sivil savunma çalışmaları kapsamında yangın tatbikatı yapan 'Sivil Savunma Kulübü' öğrencileri, tatbikat öncesi yangında ilk yardım, söndürme ve kurtarma konularında Edremit Sivil Savunma Ekibi'nden Selim Güler ve Mehmet Yıldız tarafından bilgilendirildi. Okulda eğitim gören yaklaşık 500 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen yangın tatbikatında söndürme ekibi yangına müdahale ederken, kurtarma ekibi yaralıları sedyeyle dışarıya taşıdı ve ilk yardım ekipleri de yaralılara pansuman yaptı.

Başarıyla gerçekleştirilen tatbikatta görev alan yetkili ve öğrencilere teşekkür eden Alemzade İlköğretim Okulu Müdürü Naci Biroğul, Türkiye'de yangın söndürme cihazının kullanımını 10 kişiden ancak 2'sinin bildiğini, bu gibi tatbikatların olası bir yangına ilk müdahale için vereceği yararın tartışılmaz derecede önemli olduğunu söyledi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2006 Pazar 14:38:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?