7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

İşadamları Derneği Başkanı'ndan çarpıcı iddia

Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Bülent Özer, Balıkesir'in en büyük ilçesi olan Bandırma'nın, tüm ilçelerin toplam gelirinin yüzde 45'inden fazlasını sağlamasına rağmen, il merkezinden yeterli destek ve kaynağı alamadığını söyledi.
 
BANSİAD Başkanı Bülent Özer, Bandırma bölgesine yapılan yatırımların düşük seviyelerde kaldığına dikkat çekerek, Balıkesir'in il kaynaklarından Bandırma'nın gerektiği gibi yararlanamadığını ifade etti. Önemli bir gelişme potansiyeline sahip olan bölgenin, hak ettiği ilerlemeyi gösteremediğinden bahseden Başkan Özer, "Balıkesir merkez ilçeden sonra ikinci büyük ilçe olan Bandırma'nın ekonomisi, ilin gelirlerine önemli katkılar sağlıyor. Balıkesir ilinin, tüm ilçeleri ile birlikte toplam gelirlerinin yaklaşık yüzde 45'inden fazlasını sağlamamıza rağmen, bölgemize yapılan yatırımlar oldukça düşük seviyelerde kalıyor. Örneğin, geçtiğimiz yıl üniversite için verilen 12 trilyon liralık kaynağın sadece 50 milyar lirası, alt yapısı tamamlanmış olan Bandırma Fakültesi'ne verilmiştir. Bu durum Bandırma'nın sosyo-ekonomik gelişmesini, dolayısıyla iş dünyasını olumsuz etkilemektedir. Elbette ülkemizin kaynakları sınırlıdır ve elbette Balıkesir layık olduğu konumda değildir. Ancak Bandırma da, bir Sındırgı, Dursunbey veya Balya değildir. Ne acıdır ki İstanbul'dan Bandırma'ya gelirken dünyanın en modern deniz aracı ile geliyoruz, ama buradan Balıkesir'e Türkiye'nin doğusunda bile olmayan yollardan gidiyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Başkan Bülent Özer, derneklerinin önümüzdeki dönemde bölgenin bu sorunlarına çözüm getirebilmek için çalışacaklarını ifade ederek, "Bunun için Balıkesir'deki ilgili kurum ve kişilerle ilişkilerimizi yoğunlaştıracağız. Ümit ederim, Bandırma ve Balıkesir arasında önemli bir etkileşim oluşturup, kentimizi Türkiye'nin en gelişmiş bölgelerinden biri yapabiliriz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2006 Cuma 08:12:48
Güncelleme :28 Nisan 2006 Cuma 13:48:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?