7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Kahvecilere AB semineri

Edremit'te, Kahveciler-Gazinocular ve Otelciler Odası ile Tarım Müdürlüğü tarafından oda üyelerine "AB Uyum Yasası ve Gıda Normları" konulu seminer verildi. 

Edremit ve çevresinde bulunan oda üyelerine İlçe Tarım Müdürü Hüseyin Acar, gıda kontrolörleri Serpil Kuş, Bülent Coşar ve Metin Uğurlu tarafından 5179 sayılı Gıda Kanunu'nda yer alan ve uyulması gereken konular anlatıldı. 

Kahveciler Odası Başkanı Mustafa Aydoğan, "Üyelerimizin AB'ye uyum yasası ve gıda normlarına uygun hijyenik ortamda üretim yapmaları ve satışa sunmaları, işyerlerinin temizliği, personelin sağlık kontrolünün yapılması, ürünlerin satışı, muhafazası ve depolanması, alet, ekipmanlar hakkında bilgiler verilmesini sağladık. 

Hijyen, ülkemiz ve toplumumuz açısından en çok dikkat etmemiz gereken hususlardan biridir. Bu konuda üyelerimizin hassas olmasını bekliyoruz" dedi. 

Tarım Müdürü Hüseyin Acar ise, "Öncelikle satış ve toplu tüketim yerlerinde gıdayla temasta bulunan personelin resmi bir kurumdan alınmış sağlık raporu olmalıdır. Çalışanların periyodik sağlık kontrolleri, ilgili mevzuata göre yapılarak sağlık karnelerine işlenmelidir. Bu uygulamalardan işyeri sahibi sorumludur. İşyerinde zararlılarla mücadelenin ise kesinlikle ruhsatlı ilaçlarla yapılması şart. Gıda satış yerlerinde evcil hayvanların kesinlikle bulundurulmamalı" diye konuştu. 

Toplantıda söz alan Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, "Sağlık konusundaki ciddiyet, ilçemizde gıdayla uğraşan arkadaşlarımızın düzenlenen bu toplantıya katılmalarıyla bitmiş demektir. Hemen hemen bütün üretici ve satıcıların toplantıya katıldığını görüyorum. Kahvecilik ve diğer gıdayla ilgili sektörlerde çalışan arkadaşlarımızın konuya ciddi yaklaştıklarını ve hassasiyet gösterdiklerini görmek beni memnun etti" dedi. 

Şükrü Tunar Kültür Merkezi'ndeki toplantıya Kaymakam Ekrem Büyükata da katıldı.
.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2006 Salı 17:16:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?