6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Kale Grubu yeni Ro-Ro gemisini hizmete soktu

Bandırma ile İstanbul Ambarlı Limanı arasında her gün sefer yapacak olan Kale Grubu'na ait Ro-Ro gemisi düzenlenen törenle hizmete girdi.

TCDD Bandırma Limanı ile İstanbul Ambarlı arasında her gün sefer yapacak olan Kale Grubu'na ait 'Kale Nakliyat 3' isimli Ro-Ro gemisinin hizmete girmesi nedeniyle limanda tören düzenlendi. Okunan dualar ve kesilen kurbanın ardından Ro-Ro gemisi Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve kurucusu İbrahim Bodur tarafından kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. Açılışın ardından Ro-Ro gemisinin üst güvertesinde düzenlenen törende konuşan Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve kurucusu İbrahim Bodur, üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde denizden yeteri kadar yararlanılmadığını belirterek, Kale Grubu olarak nakliyatlarının yüzde 16'sını deniz yoluyla yaptıklarını ve kısa sürede bu oranı arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Bandırma-İstanbul arasında hizmet verecek 93 metre boyundaki geminin üç güverteye sahip olduğunu ve 51 TIR'la 10 adet otomobil kapasitesine sahip olduğunu ifade eden İbrahim Bodur, "Hollanda yapımı olan gemi 4 bin 500 ton kapasiteye sahip. Günde 8 bin aracın Tekirdağ ve İstanbul tarafında geçiş yaptığı Bandırma'da ileride ikinci bir gemiyi de hizmete sokmayı planlıyoruz. Bandırma Limanı hinterlandı bakımından konum itibariyle önemli bir merkezdir. Çünkü hem kara hem de demiryoluyla Anadolu içinde yük ve nakliye imkanlarıyla kara, deniz ve demir yolu hatta havayoluyla da dört çeşit nakliye imkanına sahiptir. Yine Bandırma'da atıl duran Sığırcı İstasyonu'nu alarak onu ıslah ederek demiryolu nakliyeciliğinde önemli bir düzeye doğru getirdik. Biz Ro-Ro gemisinin Bandırma Limanı'nın sağlamış olduğu ekonomik ve fizibil imkanlar dolayısıyla bilhassa bu bölge için, hizmetlerimiz için düşündük. Bandırma'da bu hizmeti bütün ülkenin, grubumuzun, nakliyatçıların hizmetine sunuyoruz. Gemimizin her gün en az yüzde 60 kapasitesini zaten kendi araçlarımız dolduracak.

Türkiye'de halen taşımacılığın yüzde 94'ü karayoluyla ile yapılırken, yüzde 4 denizyolu yüzde 2 si ise demiryoluyla yapılıyor. Halbuki girmeye çalıştığımız AB ülkelerinde taşımacılığın yüzde 79'u karayolu, yüzde 13 denizyolu, demiryolu ise yüzde 8'dir. Türkiye'de uluslararası nakliyeye uygun 7 liman varken, bu rakam gelişmiş ülkelerde 7 değil 70'dir. Bizler deniz taşımacılığının artması için çalışıyoruz" dedi.

Kale Nakliyat Genel Müdürü Dündar Özdemir de, gruplarının İstanbul, İzmir ve diğer bölgelere yılda 3,5 milyon ton yük taşıması yaptığına dikkat çekerek, "Kale Nakliyat olarak kendi şirketlerimizin taşımacılığını yapmamızın yanısıra diğer özel sektöre de hizmet veriyoruz. Grup olarak taşımacılık alanında her geçen gün büyüyerek ilerliyoruz" diye konuştu.

Törene Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve kurucusu İbrahim Bodur, Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, Balıkesir Vali Vekili Halil Yavuz Kaya, Bandırma Kaymakamı Salih Keser, Belediye Başkanı Cemal Öztaylan'ın yanı sıra çok sayıda davetli de katıldı.

"Kale Nakliyat 3" isimli Ro-Ro gemisi her gün Bandırma'dan akşam 20.00'da, İstanbul Ambarlı'dan ise sabaha karşı 03.00'da olmak üzere karşılıklı iki defa sefer yapacak. 52 TIR ve 10 kamyon kapasitesine sahip geminin İstanbul-Bandırma arasını 4.5 saatte alacağı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2006 Salı 13:52:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?