6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Karasuyu için Zeytinli'de toplantı

Balıkesir'in Edremit Körfezi Belediyeler Birliği ile Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen toplantıda, uzmanlar zeytin kara suyunun bertarafı konusunu ele aldı.

Akçay Tatil Köyü'ndeki toplantının açış konuşmasını yapan Zeytinli Belediye Başkanı Şadan Aytaç, "Bölgemizi çok yakından ilgilendiren zeytin kara suyunun arıtılması amacıyla üniversitelerdeki uzmanlarımızı bir araya getirerek, bu konudaki tüm çalışmaların değerlendirileceği böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Zeytin kara suyunun arıtılması konusunda araştırmalar sürüyor. Belki de dünyada hassas olan tek yer bizim yöremiz. Sistem ilçemizde deneniyor. 4 teknoloji burada tartışılacak. Burada alınacak kararlar ve en zararsız ve ekonomik teknolojik yöntemin tüm dünyada kullanılması halinde bu toplantılarımız ve çalışmalarımız ayrı bir önem kazanacak" dedi.

Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'nden (EBİLTEM) kimya yüksek mühendisi Erdinç İkizoğlu ise, yüze yakın uzmanın katıldığı toplantıda, zeytin kara suyunun fizikokimyasal arıtılması ve çözüm yolları hakkında bilgiler verdi. Toplantıda Çevre ve Orman Bakanlığı Şube Müdürü Veysel Aslan, Tarım ve Köyileri Bakanlığı yetkilileri, Balıkesir İl ve Çevre Müdürü Emine Tamer ile birçok üniversiteden uzman konuşma yaptı. İşletme maliyetleri ve pilot zeytin kara suyu arıtma tesisinin görüşüldüğü toplantı sürüyor.

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2006 Çarşamba 21:39:25
Güncelleme :29 Mart 2006 Çarşamba 21:49:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?