7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Kız öğrencilerin kavgasıyla ilgili yalanlama

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Edremit İlçesi'ndeki bir lisede meydana geldiği ve cep telefonuyla görüntülendiği ileri sürülen öğrenci kavgasının iddia edildiği gibi Yılmaz Akpınar Meslek Lisesi'nde olmadığını, konuyu yargıya taşıyacaklarını açıkladı.

Öğrencilerin birbirleriyle boks ringlerini aratmayacak şekilde yaptıkları ve bir cep telefonuyla görüntülenip, cepten cebe ve internet aracılığıyla tüm kamuoyuna yansıtılan kavganın, iddia edildiği gibi Edremit Yılmaz Akpınar Meslek Lisesi'nde meydana gelmediği açıklandı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Binay, gerekirse müfettiş de görevlendirebileceklerini, konuyu geniş çaplı olarak araştırdıklarını söyledi. Binay, "Bu haberde çıkan görüntüler bizim meslek lisemizle alakası olmayan mekanlar ve yerler. Bu haberin doğru olacağını tahmin etmiyorum. Ama, gene de araştırıyoruz. Gerekirse haberle ilgili suç duyurusunda bulunuruz. Mahkemeye gideceğiz. Gerek tazminat, gerekse diğer cezai yönden gereken yapılsın istiyorum" dedi.

İlçe müdürlerinin yöneticilik seminerine katılmak için geldiği Balıkesir'de, İl Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Binay'a konuyla ilgili bilgi veren Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan da, Yılmaz Akpınar Meslek Lisesi'nin adının bu olaya maksatlı olarak karıştırıldığını, amacın milli eğitimi karalamak olduğunu ifade etti. Çağlayan, haberin maksatlı olduğunu, görüntülerin kendi okul ve öğrencileriyle ilgisinin bulunmadığını söyledi. Tamamen yalan olduğunu iddia ettiği haberin, ulusal çaptaki bir kampanyanın Edremit ayağı olduğunu ileri süren Çağlayan, "Okul müdürümüz, resimlerin kendi okullarına ait olmadığını beyan etti.

Zaten orada öğrenciler kot pantolonla gözüküyor, mekanlar da okulun iç mekanlarına benzemiyor. Kim tarafından, ne zaman çekildiği belli olmayan fotoğraflarda, okullarımızın bu şekilde basında yer almasından üzüntü duymaktayız. Medya mensubu arkadaşlarımızın bu konuda haber yaparken daha dikkatli olmalarını istiyor ve bekliyoruz. Cep telefonuyla çekilen görüntüler, cepten cebe ve internet aracılığıyla yayınlanmış. Kim tarafından yayınlandığı bilinmiyor. Olayın üzerine gideceğiz. Biz adli makamlar nezdinde gerekli çalışmaları da başlatacağız. Bu ulusal çaptaki bir kampanyanın Edremit boyutu, ben bunu böyle algılıyorum. Çünkü, son zamanlarda okullarda şiddet gündeme getiriliyor, Edremit'te de bir şiddet oluversin diye yapılmış haber. Biz maksatlı olarak görüyoruz. Ama gene de olayı araştıracağız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2006 Cuma 12:38:31
Güncelleme :21 Nisan 2006 Cuma 12:54:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?