7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Lodos hayatı olumsuz etkiledi

Ege ve Marmara'da 2 gündür hayatı olumsuz etkileyen lodos, Balıkesir'de de etkili oldu. İl merkezinde birçok ev ve işyerinin çatısı ile iş yeri levhaları zarar görürken, gece yarısı elektrik kesintileri oldu.İlçelerde de etkili olan şiddetli lodos, Dursunbey'de spor salonunun çatısını uçurdu. Fırtına sebebiyle 379 köy ve 6 belde elektriksiz kaldı.

Saatteki hızı 92 kilometreye ulaşan rüzgar, il merkezi ve ilçelerde hayatı olumsuz etkiledi. Akşam saatlerinde şiddetli lodos Balıkesir genelinde 398 köy ve 6 beldeyi elektriksiz bırakırken, şehir merkezinde birçok bölgeyi besleyen ana hatlar arızalandı, çok sayıda mahalleye elektrik verilemedi. Şiddetli rüzgar TEDAŞ görevlilerinin çalışmalarını da aksattı. Uludağ Elektrik Dağıtım Şirketi (UEDAŞ) Müdürü Mustafa Orhan, bu sabah itibariyle elektriksiz köy sayısının 80'e indiğini, çalışmaların aralıksız sürdüğünü bildirdi.

Dün akşam il merkezinde büyük arızalar yaşandığını kaydeden Mustafa Orhan, "Durdurucu diye tabir ettiğimiz demir direkteki hat arızalandı. Birçok bölgeye elektrik verilemedi. İvrindi İlçesi'ne akım giden hat ile şehir merkezindeki Asri Mezarlık ve Başçeşme Mezarlığı içindeki birçok mahalleyi besleyen ana hatlar da devre dışı kaldı. Dün gece itibariyle Kriz yönetim Merkezi'ne 398 köy ve 6 beldenin tamamen elektriksiz kaldığını bildirdik. Ancak, çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bugün elektriksiz köy sayısı 80'e düştü" dedi. Ev ve işyerlerinde büyük çapta maddi zararların meydana geldiği belirtildi.

Meteoroloji yetkilileri, lodos sebebiyle dün saatteki hızı zaman zaman 100 kilometreyi bulan şiddetli rüzgarın bugün daha sakin estiğini kaydederek, yarın yağış beklenen Balıkesir'de havanın hafta sonu açık ve güneşli olacağı tahmininde bulundu. Şiddetli lodosun etkili olduğu ilçelerden Dursunbey'de kapalı spor salonunun çatısı uçtu. Rüzgarın tamamen söktüğü çatı, yakındaki bir okulun bahçesine savruldu. Endüstri Meslek Lisesi ve Anadolu Teknik Lisesi'ne savrulan çatı parçalarından şans eseri yaralanan olmazken, okulun çatısı da hasara uğradı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polisler, kapalıspor salonu ve lisenin çevresindeki yolların giriş ve çıkışlarını güvenlik bandına alarak trafiğe kapattı.

Şiddetli rüzgar, elektrik hatlarına da büyük zarar verdi. Çatısı uçan spor salonunun önündeki beton elektrik direği kırılarak ikiye bölündü. Şiddetli rüzgarın savurduğu çatı sesleri vatandaşları korkuttu. TEDAŞ ekiplerinin müdahalesiyle elektrik hatlarının emniyete alınması herkesi rahatlattı.

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2006 Perşembe 17:37:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?