6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Merkez Komutanlığı'nda ağaçlandırma çalışması

Balıkesir Garnizon Komutanı Tümgeneral Saffet Kaya, ülkenin en değerli hazinesinin yurt toprağı olduğunu söyledi.

Balıkesir Ordudonatım Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı'nda, toplumsal gelişime destek faaliyetleri kapsamında ağaçlandırma bayramı düzenlendi. Kışla içinde gerçekleşen fidan dikim törenine Vali Selahattin Hatipoğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Saffet Kaya, 9. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şanver, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Balıkesir Şehit Aileleri Derneği (BAŞAD) yetkilileri ile öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Askeri bandonun çaldığı şarkılar eşliğinde 250 adet fıstık çamı fidanı dikildi. Törende bir konuşma yapan Balıkesir Garnizon Komutanı Tümgeneral Saffet Kaya, son yıllarda ormanlarda meydana gelen büyük tahribatların olduğuna dikkat çekti. Vatan toprağının kutsal hazine olduğunu ifade eden Tümgeneral Kaya, "Toprak, hava ve su arasındaki ekolojik denge gün geçtikçe bozulmakta. Ülkemizin en değerli hazinesi yurt toprağıdır.

Bu sebeple, orman ve tarım alanlarımızı korumalıyız. Topraklarımızın korunması demek, erozyonla savaşın bir milli mücadele olduğu anlayışıdır" dedi. Balıkesir'deki kışlaya 45 yılda toplam 160 bin fidan dikildiğini bildiren Kaya, "Ordudonatım Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı olarak Balıkesir kışlamız ilk defa 1961 yılında kuruldu. O zamanlar bu bölge rüzgardan çorak otların uçuştuğu çıplak bir araziydi. Subaylar, er ve erbaşlarımız ile 45 yılda 166 çeşitten oluşan toplam 160 bin fidan diktik. Su yoktu, matara ile can suyu verdik. Sevgimizi ve ilgimizi verdik, neticede bugünkü ortamı el ettik. Türk Silahlı Kuvvetleri, bu tür faaliyetlerini bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da yurt sevgisi kapsamında sürdürecektir. 250 fıstık çamı dikilen sahaya Kıbrıs'ta genç yaşta şehit düşen Teğmen Gürkan Işık'ın adını vereceğiz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 16:32:32
Güncelleme :12 Nisan 2006 Çarşamba 16:46:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?