7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Müşterilerini baltayla tıraş ediyor

Balıkesir'de, müşterilerini ateş, balta ve satırla tıraş eden berber şaşırtıyor. Hünerli berber, baltalı ve satırlı tıraş şovunun ardından sinirleri gerilen müşterisini masaj koltuğunda rahatlatıyor.

Mesleğinde 34 yılı geride bırakan berber Selahattin Aytekin (44), girdiği bir iddia yüzünden saç tıraşını ateşle, sakal taraşını ise balta ve satır kullanarak yapıyor. Bir demirci ustasına özel olarak yaptırdığı mini balta ve satırla gerçek sakal tıraşı yapan, ancak bunun şov maksatlı olduğunu ekleyen Selahattin Aytekin, amacının insanları güldürmek olduğunu söyledi. Berber Aytekin, "34 yıllık berberim. 23 senedir kendi işyerimi işletiyorum. Ateşle saç tıraşı iddiayla başlamıştı. Ateşli tıraş yaptığıma inandırmakta güçlük çekiyorum. Kalfamla iddiaya girdik. İstersem baltayla bile tıraş yaparım, satırla da yaparım diyerek başladığım işi buraya kadar getirdik. Hele hele şu zamanda, 'Baltayla tıraş yapıyorum' deyince insanların asık suratında o mimikleri gördüğümde mutluluk duyuyorum, kendim de gülüyorum. Güzel bir şov içeriği var, devam edeceğim. Daha neler var, bekleyin görün diyorum. İşimin de gereği şovmenlik yapıyorum. Balta, satır, ateş, bunların hepsi tabii ki şov amaçlı. İnsanları memnun etmek, onları güldürebilmek önemli. Küçük de olsa bir tebessüm verebiliyorsam ne mutlu bana" diye konuştu.

Baltalı berberin şovunu icra etmeye hazırlandığı sırada gelen müşterilerinden Balıkesir Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Hasan Yançıl, saç tıraşının alevle yapılacağını öğrenince tereddüt ederken, berberine güvendiğini söyledi. Makas sesi duymadan saç tıraşı olan oda başkanı, sıra sakal tıraşına gelince berberinin sorusu karşısında şaşkına döndü. "Sakalınızı usturayla mı, baltayla mı alalım? sorusuna şaşıran müşteri, berberinin elinde usturayla beraber balta ve satırı görünce gözlerine inanamadı. Her şeye rağmen 5 yıllık berberine güvendiğini söyleyen Oda Başkanı Hasan Yançıl, daha sonra şov amaçlı da olsa sakallarını balta ve satırla kestirdi. Yançıl, "İlk defa baltayla, satırla tıraş oldum. Usturayı aratmadı. Balta ve satırın kimin elinde olduğuna bakmak lazım. Eğer berberin elindeyse korkma. Ustalara yeni bir alternatif. Herkesin denemesini tavsiye ederim. Türkiye'deki bütün berberlere de örnek olsun" şeklinde konuştu.

Hizmette sınır tanımayan berber Selahattin Aytekin, ateş, balta ve satır kullandığı tıraşın ardından sinirleri gerilen müşterilerini otomatik masaj koltuğunda dinlendirerek rahatlatıyor. Usta berberin, daha önce katıldığı çeşitli yarışmalardan birçok ödülü bulunuyor.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2006 Pazar 14:55:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?