7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Nefes kesen operasyon

Balıkesir'de, kurtarma ekipleri kar yağışı yüzünden köyde mahsur kalan diyaliz hastası engelli vatandaş için seferber oldu. 5 gündür diyalize bağlanmak için bekleyen, doğuştan ama ve bir bacağı kesik Necati Eser, saatlerce süren çabalar neticesinde köyden alınarak Balıkesir'deki diyaliz merkezine götürüldü.

Merkeze bağlı Şamlı Beldesi İbirler Köyü'nde ikamet eden Necati Eser (53) isimli diyaliz hastası olan kayınpederinden haber alamayan Faruk Akbulut, Kriz Merkezi'nden yardım istedi. Bunun üzerine Sivil Savunma Müdürlüğü'ne ait tam donanımlı bir arama kurtarma timi yola çıktı.

Kar yağışı yüzünden 4 gündür kapalı olan yolda kalan diyaliz merkezine ait araçla buluşan sivil savunma ekibi de bir süre sonra karın geçit vermediği yolda kaldı.

Dün öğle saatlerinde başlayan operasyonda tüm çabalara rağmen ilerleyemeyen arama kurtarma ekibi, Balıkesir'den yardım istedi. Saatler süren uğraşların ardından bölgeye gönderilen Köy Hizmetleri'ne ait kepçe ve greyder olduğu halde yolun güçlükle açılması sonucu, ana artere 5 kilometre mesafedeki köye ancak akşam saatlerinde ulaşılabildi.

Elektriklerin de kesik olduğu İbirler Köyü'ndeki eve ulaşan ekipler, fenalaşan Necati Eser'i kurtarıp şehir merkezindeki diyaliz merkezine götürerek hayatını kurtardı.

Operasyon sırasında yolda karşılaşılan güçlüklerle mücadele sürerken, telefonla ulaşamadığı köyden cep telefonuyla sadece, "Babam çok kötü oldu, bizi kurtarın" diye mesaj aldığını söyleyen Faruk Akbulut, yarım gün süren yolculuk sonunda gidilebilen köydeki evinden kayınpederini sırtına alarak taşıdı.

Köy Hizmetleri ile sivil savunma ekiplerinin özverili çalışması sonucu köyden alınan 4 çocuk babası Necati Eser, akşam geç saatlerde getirildiği diyaliz merkezinde cihaza bağlanarak tedaviye alındı.

Gözleri görmeyen ve şeker hastalığı sebebiyle de bir bacağı kesik olan Necati Eser, umutlarının tükendiği anda kendisini kurtaran tüm ekibe teşekkür etti. Yaklaşık 3 saat diyaliz cihazına bağlanan Eser'in, daha sonra Balıkesir Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak müşahede altına alındığı, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2006 Perşembe 15:24:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?