6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Oda temsilcilerinden başkan'a ziyaret

Balıkesir'de, değişik meslek gruplarını temsil eden 10 oda başkanı, Belediye Başkanı Sabri Uğur'u ziyaret ederek, devam eden çalışmalar ve yeni projeler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Oda başkanlarının ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Sabri Uğur, Balıkesir'in özellikle de çevresindeki diğer illere nazaran çok geri kaldığını söyledi. Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'ne (BESOB) bağlı oda başkanlarına şehrin genel durumunu değerlendiren Başkan Uğur, oda başkanlarının projeler hakkında yanlış bilgilendirildiğini söyleyerek, "Dedikodulara inanmayın, gelin bize sorun.Genel olarak baktığımızda, geldiğimiz nokta ortada. Balıkesir maalesef geçtiğimiz yılları, kendi ölçeğindeki diğer illere göre iyi değerlendirememiştir. Eğer Balıkesir'in genel standardını yükseltemezsek, halkımızın refahını sağlayamayız. Bizim çalışmalarımız hep bu doğrultuda yürüyor" dedi.
Başkan Uğur, gençlerin istikballerini Balıkesir'de göremediğini belirterek, "Balıkesir, gençlerin kariyeri için son seçenek durumunda. Bunun sebebi açık. Üzülerek söylüyorum, Balıkesir diğer illerin standardından geri kalmıştır" diye konuştu.

Balıkesir'in alt yapı çalışmalarına değinen ve gelişme hamlelerinin altını çizen Başkan Uğur, "Biz şehre sahip çıkacağız. Bir ana-baba evladına, yemesinden içmesine, giyinmesinden eğitimine kadar nasıl sahip çıkıyorsa, biz de Balıkesir'e öyle sahip çıkacağız. Sadece alt yapısı değil, istihdam alanları, kültürel ve sanatsal faaliyetleriyle kente sahip çıkıyoruz. Biz görevde olduğumuz sürece, konunun öznesinde Balıkesir varsa ilgileniriz. İlgilenmek zorundayız. Yetkimiz varsa kullanmak durumundayız, ki bu konulara kayıtsız kalamayız, siz de kalmayın. Çekilen sıkıntıların farkındayım ama bunları yapmak zorundayız. Bu çalışmalarımızı 2007 sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz. Yapılması gerekenleri başkalarından beklemek yanlış olur. Bunların hepsini yine biz yapacağız, başkası gelip bizim yerimize yapmayacak" şeklinde konuştu.

YASAL OLMAYAN YAPILAŞMAYA GEÇİT YOK

Uğur, Balıkesir'de yasal olmayan yapılaşmaya hizmet götürülmediğini, bu tür girişimlere geçit vermeyeceklerini söyledi. İnşaatçılar Odası Başkanı Hayrettin Demirbaş'ın alt yapı sorunlarıyla ilgili sorularını da cevaplayan Başkan Uğur, "Türkiye'de inşaat meseleleri ciddi bir hal aldı. Yapılan usulsüzlükler için artık para cezası yerine hürriyeti bağlayıcı cezalar uygulanıyor. Kaçak yapılaşmalara veya ruhsatsız yerlere verilen hizmetlerden belediyeler de sorumlu tutuluyor. Dolayısıyla biz, yasal olmayan hiçbir yapılaşmaya hizmet vermiyoruz. Bu konularda çok hassas davranmak durumundayız" dedi.
Bu arada, deprem yönetmeliğine de değinen Belediye Başkanı Sabri Uğur, "Kim nasıl çalışma yaparsa yapsın, burası 1. dereceden deprem bölgesidir ve ruhsatlar buna göre düzenlenmektedir. Deprem yönetmeliği herkesi ilgilendiriyor. Biz üzerimize düşenleri yapıyoruz, herkes de üzerine düşeni yapsın" diye konuştu. Mücavir alanlarla ilgili çalışmaları olduğunu da belirten Başkan Uğur, "Çevre köyler mücavir alan olarak geçiyor ama Balıkesir'in genişlemesi için buraların belediye sınırı içine alınması gerekiyor. Mücavir alanlarla ilgili yasal boşluklar var ama bunlarla ilgili çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.
Ziyarette, Belediye Başkanı Sabri Uğur'a hal binasıyla ilgi planlarını soran Kasaplar Odası Başkanı Nuri Kaya, hal binasıyla ilgili söylentilerin kendilerini tedirgin ettiğini belirtti. Hal binası, hal esnafı ve hal çevresi için daha verimli ve güzel düşünceleri olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Sabri Uğur, "Balıkesir, çok eski bir yerleşim yeri. Kültürel miras olarak da Balıkesir'in varlıkları, Zağnos Paşa Camii ve Karesi Türbesi çevresinde yer alıyor. Buraları gözetmek zorundayız. Sadece kültürel miras meselesi değil, hal binası 49 yıllık bina. Üniversiteyle bir deprem etüdü yaptık ve hal binasının 5.5'lik bir depremde yıkılabileceği sonucuna vardık. Malzemenin aşınması, çatı kirişlerindeki yıpranmalar, hepsi biraraya gelince böyle bir sonuç çıktı ortaya. Neresinden tutsak elimizde kalıyor. Hal binası Allah'a emanet. Hal esnafı için salı pazarıyla entegreli düşüncelerimiz var, bunları yaparken kimseyi de mağdur etmeye niyetimiz yok" şeklinde konuştu.

KERVANSARAY PARK OLACAK

Belediye Başkanı Sabri Uğur, aylarca tartışma konusu olan ve nihayetinde yıkılarak Balıkesir'e geniş bir alan kazandırılan eski Kervansaray Oteli'nin bulunduğu alanın park olarak değerlendirileceğini bildirdi. Oda başkanları, Atatürk Parkı'ndaki düzenlemelerin çok yerinde ve güzel olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Sabri Uğur, başkanlara parkta yapılan düzenlemeleri planlar üzerinde kendilerine göstererek anlattı. Balıkesir'de yeni hayat alanları oluşturduklarını belirten Uğur, "Eski Zirai Donatım Kurumu'nun önünden başlayarak, Devlet Demiryolları ve park olmak üzere çok geniş bir alanda düzenlemeler yapıyor ve Balıkesir'de yaşam alanları oluşturmaya çalışıyoruz. İstasyon sahasında bir eğlence ve alışveriş merkezi yapılması gündemde. Arkasındaki yeri de kültür merkezi olarak tasarladık. Böylece çarşının yükünü hafifletmeyi düşünüyoruz. Kervansaray'ın yerine park yapacağız" dedi.
Görüşmelerden memnun ayrılan oda başkanları, Belediye Başkanı Sabri Uğur'a teşekkür ederken, sık sık biraraya gelerek istişarede bulunmak istediklerini belirtti

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2006 Pazar 13:03:30
Güncelleme :9 Nisan 2006 Pazar 13:12:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?