6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Pirim borçları için toplantı

Erdek'te bölgedeki esnaf ve meslek odaları başkanları ve sekreterlerine SSK ve Bağ-Kur primlerine getirilen taksitlendirme ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'nin (BESOB) Erdek'teki tesislerinde düzenlenen toplantıda, Balıkesir Bağ-Kur İl Müdürü Cengiz Karadenizli ve SSK İl Müdürü Nejdet Asan, Bandırma, Erdek, Susurluk, Manyas, Edincik, Gönen'deki esnaf odaları başkanları ve sekreterlerine Bağ-Kur ve SSK prim borçlarına getirilen taksitlendirme ile ilgili bilgi verdi.

SSK İl Müdürü Nejdet Asan, taksitlendirme uygulamasının 1 Nisan'da başladığını hatırlatarak uygulamadan yararlanmak isteyenlerin 31 Mayıs'a kadar başvurularını yapmaları gerektiğini söyledi. Yeni uygulamayla prim borçlarına yüzde 10 ile yüzde 30 arasında indirim yapılacağını belirten İl Müdürü Asan borçlu işverenler borçlarında 60 aya kadar taksitlendirme yapılacağını ifade etti. Bağ-Kur İl Müdürü Cengiz Karadenizli de, uygulamadan yararlanmak isteyenlerin Bağ-Kur bürolarına başvurabileceklerini belirterek, "Taksitlendirme miktarları borçların tutarına göre değişiyor. Örneğin 500 YTL ile 3 bin YTL arasındaki borçlar 12 ay, 10 bin YTL'den fazla olan borçlar 60 aya kadar taksitlendirilecek. Ayrıca borcu olanlar, toplam borcun yüzde 25'ini peşin olarak ödedikleri takdirde hiç beklemeden sağlık hizmetlerinden yararlanabileceklerdir" dedi. Bağ-Kur İl Başkanı Cengiz Karadenizli, borçlarını yapılandırma talebinde bulunan ancak ödemelerini 3 aydan fazla aksatan sigortalıların yapılandırmalarının iptal edilerek İcra İflas Kanunu'na göre işlem yapılacağı uyarısında da bulundu.

.
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2006 Perşembe 20:14:31
Güncelleme :6 Nisan 2006 Perşembe 20:26:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?