7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Polis yöneticiyleri Balıkesir'de buluştu

Ayvalık'ta, 37 ülkeden 150 polis ve güvenlik uzmanı biraraya geldi. 

26-30 Mayıs tarihleri arasında Ayvalık Polis Moral Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan sempozyum bugün başladı. Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner, sempozyumun açılış töreninde yaptığı konuşmada, suça karşı işbirliğinin önemine işaret ederek, "Aramızda yıllardır karşılıklı güven ve işbirliği içinde olduğumuz, bu güvenin bir ifadesi olarak karşılıklı ziyaretlerde bulunduğumuz dost ve meslektaşlarımızı bugün burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. 

İşte bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz işbirliği, ancak bu şekliyle ve bilimsel ortamlarda gerçekleştirildiği takdirde anlam kazanır ve kalıcı olur. Güvenlik ve eğitim alanlarında can alıcı kavram işbirliğidir. İşbirliği, iletişimle gerçekleşir. İletişim araçları mektup, telefon, faks, internet gibi vasıtalardır. Ama birbirimizi anlayarak, hissederek iletişim kurmanın en etkili yolu yüz yüze konuşmaktır. İşbirliği, tecrübe ve bilgi paylaşımını, ortak çalışma imkanı ve müşterek eylem ve operasyonlar yapılmasını sağlar. Biz Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürlüğü olarak buna çok önem veriyoruz" dedi. 

Korkusuz bir dünya dileyen Aydıner, "Gelin gelecek için bir iyi temenni de bulunalım; insan haklarına dayalı katılımcı demokratik yönetimin uygulandığı, haklı ve doğru olmanın üstün geldiği, büyüklüğe ve güce dayalı adaletsizliğin olmadığı, silahsızlanmanın gerçekleştiği bir dünya için uluslararası çabalar süreklilik kazansın ve insanlık korkusuz yaşama hakkını barış içinde kullansın. 

Bu sizlere hayal gibi gelebilir. Ama hayallerimiz ve ideallerimiz olmasa mükemmele nasıl yolculuk yapabiliriz? Hepimize daha barışçıl bir dünyanın oluşumuna katkıda bulunacak başarılı bir sempozyum diliyor, suçla mücadelede uluslararası işbirliği ve bilimsel bir ortamı hazırlayan ve bu amaçla büyük gayret gösteren Sayın Prof. Dr. Dilip Das'a teşkilatım adına takdir ve teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu. 

Sempozyuma Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner, Balıkesir Vali Vekili Mustafa Erdoğan, IPES Başkanı Prof. Dr. Dilip K. Das, Polis Akademisi Başkanı Vadi Çiçekli, TEMÜH Daire Başkanı A. Selim Akyıldız ve 37 ülkenin polisleri ve güvenlik uzmanları katıldı.
.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2006 Cuma 11:36:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?