7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Sahte doktor bandırmada

İstanbul, Ankara ve İzmir gibi çok sayıda şehirde kendini doktor olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan, gazetelere ve televizyonlara konu olan sahte doktor bu defa da Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde ortaya çıktı. Kendisini Bursa'dan gelen bir 112 doktoru olarak tanıtan şahıs, Bandırma'daki 112 personelinden telsiz çalarken, bir cep telefoncuyu da dolandırarak iki adet telefon aldı.

Edinilen bilgilere göre, sahte doktor Emre Çelebi (31), kendisini Emre Altunay olarak tanıtarak İnönü Caddesi üzerindeki bir cep telefonu bayisine gitti. Karısına bir telefon almak istediğini söyleyen şahıs, bayiye telefonları denemek istediğini ancak işi yoğun olduğu için bayinin telefonları ve Bandırma 112 Servisi'ne getirmesini rica etti. Daha sonra Güven Karahan Devlet Hastanesi'nde 112 Acil Servis Bölümü'ne giden sahte doktor, kendisini Bursa 112 Acil Servisi'nden doktor Emre Altunay olarak tanıttı. Üzerinde doktor kıyafetiyle boynunda steteskop bulunan şahıs, 112 personeline kendilerinin bir görev için Bandırma'ya geldiklerini ancak yolda ambulanslarının bozulduğunu ifade ederek, ambulansları sanayide tamir olana kadar misafirleri olmak istediğini söyledi. Sahte doktor bir süre Bandırma 112 doktoru Ömer Hurvas ve ekibiyle birlikte oturan sohbet etti. Daha sonra 112 ekibine Erdek yolunda büyük bir trafik kazası ihbarı geldi. 112 ekibinin aldığı ihbar üzerine Erdek yolundaki kazaya gitmesiyle sahte doktor serviste yalnız başına kaldı. Bu sırada yaklaşık bir saat önce telefon almak istediği bayii servise geldi. Sahte doktoru 112 servisinde doktor kıyafetiyle gören bayii, Emre Altunay'a güvenerek telefonları denemesi için bıraktı. Gelen iki adet cep telefonunu ve odada duran 112'ye ait el telsizini alan sahte doktor kayıplara karıştı. Kaza ihbarı nedeniyle hastaneden ayrıldıktan yaklaşık yarım saat sonra servise geri gelen 112 ekibi sahte doktorun gitmiş olduğunu ve odalarınki telsizin da kayıp olduğunu gördü. 112'ye yapılan kaza ihbarının da asılsız olduğu ve dolandırıcının arkadaşı tarafından yapıldığı ortaya çıktı. Bir süre sonra hastaneye geri dönen cep telefoncu, hastanedeki personelle konuştuğunda dolandırılmış olduğunu anladı. Sahte doktorun dolandırdığı 112 personeli ve cep telefonu dükkanının sahibi polise giderek şikayetçi oldu.

Emniyette yapılan ilk araştırmada kendisini Emre Altunay olarak tanıtan ve aynı isme düzenlenmiş sahte kimlik bulunan şahsın Emre Çelebi olduğu ortaya çıktı. Sahte doktor Emre Çelebi'nin daha önce çeşitli illerde 41 adet dolandırıcılık suçu işlediği ve halen beş ayrı dolandırıcılıktan arandığı belirlendi. Dolandırılan 112 personeli ve cep telefonu bayii, sahte doktor Emre Çelebi'nin daha önceki olaylarında yapılan haberlerinden şahsı tespit ettiler. Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü, şahsın resmini çoğaltarak tüm ekiplere dağıtırken, ilçede özellikle restoran ve eğlence yerlerinde şahsı yakalamak için aramalar başlatıldı.

Emre Çelebi'nin geçtiğimiz yıl Nisan ayında İzmir'de kendisini doktor olarak tanıtarak deneme sürüşü bahanesiyle aldığı otomobilleri çaldığı ve altıncı suçunda polis tarafından yakalanarak bir süre hapis yattığı bildirildi. Sahte doktorun hapisten çıkmasının ardından çeşitli olaylara karıştığı belirlenirken, gazetelere konu olan son olayında ise yaklaşık 25 gün önce İstanbul'da kendisini doktor olarak tanıtarak Alman Hastanesi'nde ameliyat olacak bir aileden indirim yapma bahanesiyle 3 bin 250 YTL aldığı ortaya çıktı. Ailenin polise başvurmasının ardından şahsın emniyet tarafından arandığı belirlendi.

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2006 Çarşamba 22:49:59
Güncelleme :30 Mart 2006 Perşembe 13:45:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?