6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Sokak hayvanlarına kısırlaştırma ve aşılama

Edremit'e bağlı Akçay Belediyesi, beldedeki sokak hayvanları için aşılama ve kısırlaştırma kampanyası başlattı. Başkan İnceoğlu, kampanya kapsamında sokak köpeklerinin kısırlaştırılıp, aşılanıp küpelenerek tekrar doğal yaşama bırakılacağını söyledi.

Sokak hayvanları için 15 gün sürecek olan kampanya kapsamında, başıboş köpekler başta olmak üzere sokak hayvanlarının kısırlaştırılıp aşılanması için Akçay Belediyesi ve Çanakkale Belediyesi işbirliğiyle bir çalışma başlatıldı. İlk olarak Akçay'daki başı boş köpekler toplanırken, uzman veteriner hekimler kontrolünde ameliyat edilerek kısırlaştırılıp aşıları yapılmaya başlandı.

Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, sokak hayvanları için Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Çevre ve Hayvanları Koruma Derneği ile işbirliği yaparak bir çalışma başlattıklarını söyleyerek, "Bizlerin olduğu kadar onların da yaşama hakları var. Sokak hayvanlarını itlaf etmeyi hiçbir zaman düşünmedik. Onun yerine ıslah kampanyası düzenledik. İlk olarak ekipler tarafından köpekler toplanıyor. Ardından uzman veteriner hekimler tarafından ameliyatla kısırlaştırılarak gerekli aşıları yapıldıktan sonra doğal yaşamlarına bırakılacak" dedi.
Başkan İnceoğlu, Edremit Körfezi Hayvan Dostları Derneği'nin de kendilerine destek olduğunu söyledi.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2006 Pazar 16:23:57
Güncelleme :2 Nisan 2006 Pazar 16:37:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?