7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Sulama göletine, dualı temel atma töreni

AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Vali Selahattin Hatipoğlu, Milletvekilleri Ali Osman Sali ve Sedat Pekel, İl Özel İdare Müdürü İbrahim Akbıyık, Gönen İlçesi'nin Saraçlar Köyü'nde yapımına yeni başlanan gölet inşaatının temelini attı. 

Törende, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından günün mana ve önemini belirten açış konuşmasını yapan Gönen Kaymakamı Saim Eskioğlu, sulu tarımda göletlerin faydalarını anlatarak Saraçlar Köyü'ne yapılacak gölet hakkında bilgi verdi. Daha sonra konuşan Vali Selahattin Hatipoğlu da, göletin 2 bin 500 dekar alanı sulayıp çevredeki köylere bereket getireceğini belirtti. 

Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ise, AK Parti hükümeti olarak tarımsal sulamaya, baraj yapımına büyük önem verdiklerini açıkladı. Çömez, "Saraçlar Köyü göletinin yapımı için para sorunumuz yok. Hükümet olarak yapımına başlanan göletlerin en kısa sürede bitmesini istiyoruz. Bu gölet için 1 milyon 200 bin YTL ödenek çıkarttık. Gölet yapımı 2007'de bitecek. 20 metre yükseklikteki göletin 1 trilyon 786 milyon YTL maliyeti olan inşaatı, 973 milyon 561 milyon YTL'ye Uluova inşaat şirketine ihale edildi. 207 bin 702 metreküp dolgu yapılacak" diye konuştu. 

Balıkesir Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Sedat Pekel, "GAP gezisinden yeni geldim. Sulu tarıma açılan GAP'a bereket geldi. Şimdi burada temelini atacağımız Saraçlar Göleti, 870 bin metreküp su toplayıp, bu köye ve bölgeye bolluk bereket getirecek. Sulu tarım sayesinde rekolte artacak. Çiftçi para kazanacak. Tarıma dayalı sanayi kolları çoğalacak. Eylül ayında hizmete açılacak gölet, hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı. 

Milletvekili İsmail Özgün ve Ali Osman Sali de, yaptıkları konuşmalarda, gölete dayalı sulu tarımın önemini anlattı. Daha sonra kurban kesilip dualarla göletin temeli atıldı.
Törene Balıkesir Garnizon Komutanı Tümgeneral Saffet Kaya, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Saraçlar Köyü Muhtarı Ali Resmi Öztürk, İl Özel İdare Müdürü İbrahim Akbıyık ile İl Genel Meclis üyeleri ve çevre köylerin muhtarları da katıldı.
.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2006 Pazartesi 13:56:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?