7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Tarihi hamam ahır oldu

Burhaniye İlçesi'ndeki tarihi Pazarbaşı Hamamı, belediyenin restorasyon için yaptığı girişimler sonuç vermeyince eşeklere ahır oldu. Tarihi hamamın her geçen gün tahrip olduğunu belirten arkeolog Nihat Güven, tarihi eserlere sahip çıkılmasını istedi.

Pazarbaşı Hamamı'nın Osmanlı mimarisinin güzel örneklerinden biri olduğunu belirten Burhaniye Arkeoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Arkeolog Nihat Güven, "Bu yapının yörede bir başka benzeri yok. İlgisizlik yüzünden her geçen gün tahrip oluyor. Bu esere sahip çıkılmalıyız" dedi.

İlçedeki tarihi eserlere sahip çıkmak için çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Fikret Akova ise, "Pazarbaşı Hamamı Hazine'ye ait bir yapı. Restore ederek turizme kazandırmak için bir yıldan fazla bir zamandır çalışıyoruz. Ancak Hazine'den belediyeye devrini gerçekleştiremedik. Bir türlü bürokrasiyi aşamadık. Biz de üzülüyoruz. Belediyeye devri yapılmayınca bir şey yapamıyoruz. İlçemize müze kazandırmak için eski askeri mahfilde restorasyon çalışması başlattık" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2006 Pazar 18:26:10
Güncelleme :12 Şubat 2006 Pazar 18:30:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?