6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Türkmen Şölenine büyük ilgi

Balıkesir'de bu yıl 2.'si düzenlenen Yörük ve Türkmen Şöleni büyük ilgi gördü. 

Balıkesir Yörükler Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından merkeze bağlı Ayvatlar Köyü'nde bu yıl 2.'si düzenlenen şölene binlerce Yörük katıldı. Dernek Başkanı Kadir Bayguş, Ayvatlar Köyü Muhtarı ve Şoförler Odası Başkanı Alaattin Savran ile Yörük İl Beyi işadamı Burhan Özer'in himayesinde tertiplenen şölen 2 gün sürdü. İlk gün Atatürk Anıtı'na çelenk sunan kortej, Karesi Türbesi'ni de ziyaret etti. 

Şehir merkezindeki folklor gösterileriyle vatandaşlar Ayvatlar Köyü'ndeki şölene davet edildi. Şölenin ikinci gününde mevlit okutuldu, kortej yürüyüşü yapıldı. 

Şölene katılan protokol mensuplarının selamlama konuşmalarının ardından il dışından gelen halk oyunları ekiplerinin gösterileri coşkuyla izlendi. "Yılın Yörük annesi" ilan edilen Yörük İl Beyi Burhan Özer'in eşi Aysel Özer'e, çiçek verildi. Folklor gösterileri ve güreşlerin yapıldığı şölen, pilav ve ayran ikramının ardından sona erdi. 

Binlerce kişinin katıldığı Yörük-Türkmen Şöleni'ne Vali Selehattin Hatipoğlu, milletvekilleri İsmail Özgün, Orhan Sür, Belediye Başkanı Sabri Uğur da iştirak etti.
.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2006 Pazartesi 18:31:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
IBRAHIM TÜMER IP: 84.58.50.xxx Tarih : 18.06.2006 13:11:31
Selamun aleyküm sayin muhtarim ve degerli ayvatlarköyü halki sayin muhtarim ikisenedir Baslatmis oldugun bu eglenceler süper oluyor Ama gurbette yasayan biz ayvatlarköylülere bütün bu güzellikleri görememek aci veriyor ama busene bir kac dakikada olsa Televizyonda Görme sansimiz oldu birde internette iki kare resim var ama bu yetmiyor sayin muhtarim insallah bu ikikare resimler ileride daha cok olur ve yahutta bu güzel kültür eglencesini yaz Tatilinde organize etmeniz mümkün degilmidir acaba sayin muhtarim unutmayinki sizde birzamanlar gurbetciydiniz Bizleri en iyi siz anlarsiniz Gurbette yasamanin verdigi buruklukla sürcü lisan ettiysem özür dilerim.Basta Bütün ayvatlar köyü halkina ve Tüm TÜRKIYEYE saygi ve selamlarimla Temmuz ortasinda nasip olursa görüsmek üzere Saygilarimla Ibrahim Tümer