6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Vali Hatipoğlu'ndan Edremit'te inceleme

Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Edremit İlçesi'nde çeşitli incelemelerde bulundu.
 
Edremit Kaymakamı Ekrem Büyükata ile beledeye başkanları ve bürokratlar tarafından karşılanan Vali Hatipoğlu, "Yapılmakta olan yatırımları yerinde inceliyoruz. Balıkesir geniş bir coğrafyaya sahip. 897 belediyesi var. Devlet imkanlarının en iyi şekilde harcanması konusunda özverili davranmak zorundayız. Turizm bölgesi olan Edremit'te 3 aylık turizm sezonunun tüm yıla yayılması ve turizmin daha da ileriye gitmesi hususunda gayretli olacağız" diye konuştu.
 
Kaymakam Ekrem Büyükata, verdiği brifingde, "İlçemiz, Ege bölgesinde Edremit Körfezi ile Kazdağı arasına yerleşmiştir. Edremit merkez nüfusu 39202, Akçay Beldesi 9039, Altınoluk Beldesi 11028, Güre Beldesi 3944, Kadıköy Beldesi 4404 ve Zeytinli Beldesi 10893'tür. İlçe merkezi, Altınoluk, Güre, Zeytinli ve Kadıköy beldeleri ve Akçay Kasabası ile 20 köyden oluşur. İlçe merkezinin 15, Altınoluk Beldesi'nin 4, Güre Beldesi'nin 3, Kadıköy Beldesi'nin 2, Zeytinli Beldesi'nin 5 ve Akçay'ın 1 mahallesi vardır. Yine Edremit'te 36 okul, 576 öğretmen ile 12922 öğrenci vardır. İlçe arazisi yapısı nedeniyle fazla gelişme gösterememiştir. 2 bin büyük baş hayvan ile 5 bin koyun, keçi gibi küçük baş hayvan barındırmaktadır. Ayrıca Endüstri Meslek Lisesi'nde bulunan kapalı spor salonumuzun yıpranması nedeniyle bakım ve onarıma ihtiyacı vardır" ifadelerini kullandı.
 
Brifing sonrası Vali Hatipoğlu ve beraberindeki heyet, yeni Devlet Hastanesi binası, yeni lise binası, İstiklal İlköğretim Okulu ilave inşaatı, kapalı spor salonu inşaatı, Kızılkeçili Köyü İlköğretim Okulu inşaatı ve yolları asfalt yapılan Ortaoba, Tahtakuşlar ve Kavlaklar köylerini gezdi.
 
Akşam yemeğini Altınkum'da protokol ile birlikte yiyen Vali Hatipoğlu, daha sonra Balıkesir'e döndü.
.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2006 Cuma 13:07:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?