7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Yolcular otogarda mahsur kaldı

Marmara Bölgesi'nde 2 gündür devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle Bursa-Bandırma-Çanakkale, Bandırma-Susurluk ve Bandırma-Erdek karayolları ile Bandırma ve Erdek'e bağlı 45 köy yolu ulaşıma kapandı. Şehirlerarası yolların dün akşam saatlerinden beri kapalı olması sebebiyle otobüsler Bandırma Otogarı'na sığınırken, yüzlerce yolcu çaresiz bir şekilde yolların açılmasını bekliyor.

Dün akşam saatlerinden itibaren etkisini arttıran kar yağışı, Güney Marmara'da ulaşımı tamamen engelledi. Bandırma-Çanakkale Karayolu'nun dün akşam saatlerinden itibaren ulaşıma kapanması nedeniyle çok sayıda otobüs Bandırma Otogarı'na sığındı. İçindeki yüzlerce yolcuyla dün akşamdan bu yana otogarda mahsur kalan otobüslerin yola çıkmasına izin verilmezken, otogarda beklemek zorunda kalan yüzlerce yolcu soğuk ve açlıktan dertli.

Bazı yolcular paraları bittiği için yiyecek alamadıklarını belirtirken, yetkililerin kendileriyle ilgilenmemesinden yakınıyor. Otobüs firmaları ise otobüslerini çalıştırarak yolcularını ısıtmaya çalışıyor. Otobüslerde mahsur kalan çocuklara battaniye dağıtan firmalar, Karayolları'nın yeterince çalışmadığından şikayet ediyor.

Bölge trafik ekipleri, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa karayollarında araçların yola çıkmasına izin vermiyor. Karayolları ekiplerinin dün akşam saatlerinden bu yana Çanakkale Karayolu'nu açmak için çalıştıkları, ancak yolun Gönen sapağıyla Denizkent arasındaki bölümün yoğun tipi nedeniyle ulaşıma açılamadığı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2006 Çarşamba 16:58:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?