18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Bandırma Ticaret Borsası ilçeler arasında birinci

Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, borsalarının Türkiye'de işlem hacminde ilçeler bazında işlem hacminde birinci sırada, genelde ise 16. sırada olduğunu açıkladı.

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Halit Sezgin, borsalarında 2004 yılında 602 trilyonluk işlem hacmi olduğunu ve 2005 yılı Kasım ayı verilerine göre bu rakamın üzerine çıkacaklarını söyledi. Bandırma Ticaret Borsası'nın yıllık işlem hacmi bakımında ilçeler bazında birinci sırada olduğuna dikkat çeken Sezgin, "Ülke genelindeki borsalar arasında ise 16. sıradayız. Yaklaşık 30 kalem malın işlem gördüğü borsada ilk beş sırayı piliç eti, mısır, buğday, zeytin ve yumurta oluşturmaktadır.

Bandırma Ticaret Borsası salon satışı yapılan en eski borsalardan biridir. Borsamıza getirilen ürünler laboratuvarlarımızda tahlilleri yapıldıktan sonra elektronik ortamda değerli panoya yansıtılarak satışa sunulur ve en yüksek değeri buluncaya kadar açık arttırmayla satılır. Borsamızda satış salonunda satılan 50 bin ton buğdayın yarısını Toprak Mahsulleri Şube Müdürlüğü, diğer yarısını da üyelerimiz almıştır" dedi.

Borsalarının AB sürecinde üzerine düşen görevleri yapacağını vurgulayan Sezgin, "Tarladan-çatala kavramı AB'nin gıda güvenliği ve hijyeni için benimsediği yeni yaklaşımı özetlemektedir. Bunun için her ürünün üretim öncesi ve sonrasında kontrolleriyle mümkün olacaktır. Aralık 2004'den itibaren İstanbul ve İzmir başta olmak üzere 22 özel gıda kontrol laboratuvarı kuruldu.

Bandırma Limanı'na gelen ithal ve ihraç edilecek ürünlerin tahlillerinin Bandırma'da yapılması çok önemlidir. Bu konuda yeterli bir laboratuvar maalesef ilçede bulunmuyor. Gıda, yaprak ve toprak analizlerini her türlü yapabilecek bir laboratuvar kurabilmek için çalışmalar yapıyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 22:07:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?