22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Kurtsan'dan iki yeni fabrika

Kurtsan Medikal firması, Balıkesir'in Bandırma İlçesi'ne sabun ve lifli gıda üretimi yapılacak iki yeni tesis kurmaya hazırlanıyor.

Kurtsan Medikal A.Ş. Bandırma Fabrikası Müdürü Kurtuluş Temur, İstanbul Merter'deki merkez fabrikalarını Bandırma'ya taşımaya hazırlandıklarını ve yeni kurulacak olan iki tesiste sabun ve lifli gıda üreteceklerini belirtti. Bandırma'da 5 bin metrekare alandaki tıbbi flaster ve yara bandı üretilen fabrikalarında 45 işçi çalıştığını ifade eden Temur, yeni açılacak fabrikanın yaklaşık 100 kişiye istihdam sağlayacağını söyledi.

Bandırma'da sabun ve lifli besin üreteceklerini kaydeden Temur, "İstanbul Merter'de bulunan merkez fabrikamızda üretilen sabun ve lifli besinin Bandırma'da üretilmesi konusunda çalışmalara başladık. 3 bin metrekare alan üzerine kurulacak bu iki yeni tesisimizin, 2006 yılı ortasında hizmete girmesini hedefliyoruz. Fabrikamızda ciltteki sivilce ve akneleri yok edici bir çeşit sabunla, diyet ürünü olarak kullanılacak lifli besin maddeleri üreteceğiz.

Şu anda Bandırma fabrikamızda 45 işçi çalışmakta. Bu iki yeni ünitemiz faaliyete geçince işçi sayımız ilk etapta 100'ü bulacak. Bu arada Merter'de bulunan merkez fabrikamızın da Bandırma'ya taşınması gündemde. Bunun için birtakım çalışmalar başlatıldı. Bandırma fabrikamıza kuracağımız bu iki yeni tesisimizde zeminden duvara, tavandan pencerelere kadar titizlikle yapılacak ve malzemelerin toz almaması için özel malzemeler kullanılacak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 15:15:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?