23
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Genel kurulda gerginlik

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'ndeki Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda, iki başkan adayının tarafları arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşanırken, üyelere yiyecek ikramı sırasında da izdiham yaşandı.

Bandırma Prenses Düğün Salonu'nda düzenlenen Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Gelen Kurulu'nda, eski başkanlardan Ruhi Duralı ve Başkan Ali Acar aday oldu. Adayların konuşmaları sırasında üyeler arasında sert tartışmalar ve gergin anlar yaşandı.

Birbirlerinin üzerine yürümek isteyen üyeleri, genel kurulun Divan Başkanlığı'nı yapan Balıkesir Esnaf Odaları Birlik Başkanı Mesut Aşaner sakinleştirmekte güçlük çekti. Başkan adayı Ruhi Duralı, kendisinin başkanlık dönemine eleştirilerde bulunan Oda Başkanı Ali Acar'a oturduğu yerden cevap vererek suçlamaları reddetti.

Başkan adayı Ruhi Duralı, daha önceki dönemlerde kendi başkanlığı sırasında hiçbir zaman şahsi menfaatlerini gözetmediğini belirterek, "Sizi kandıran, yalan söyleyen, sizi unutan, sözlerini tutmayan yönetimlere itibar etmeyin. Kongre öncesinde bin 500 üyenin kaydını neden sildiniz? Üyelerin silinmesinde kayırmacılık yapılmıştır. 2004 yılı aidatını ödeyen üyelerin geçmiş yıllara dönük borcu yok denilmiş. Bundan üyelerin haberi yok. Üyesini bilgilendirmeyen yönetim olur mu?" diye konuştu.

Oda Başkanı Ali Acar ise, kendilerinin 2002 yılında odayı devraldıklarında son 2 yılda 20 milyarın üzerinde borcu olan bir odayla karşılaştıklarını ve bu duruma getirdiklerini iddia etti. Başkan Ali Acar, "Şoför kardeşlerimizin hakkını koruyacağını iddia edenler, 1982 yılında İlçe Trafik Komisyonu'nun aldığı ve ağır vasıtalara şehir içi trafiğinin yasaklanması, park cezası kesilmesi ile ilgili kararda başkan olarak Ruhi Duralı'nın imzası bulunuyor" dedi.

Genel kurulda konuşan Bandırma Belediye Başkanı Cemal Öztaylan da kendisinin de eski bir şoför olduğu için şoför esnafının derdini iyi bildiğini ifade ederek, "Benden önceki başkanlık döneminde minibüs duraklarını peşkeş çekmek için 98 tane minibüs hattı dağıtılmış. Bandırma'nın ihtiyacı 50 tane olduğu için bazı hatlardaki minibüsçü kardeşlerimiz birer hafta sırayla çalışıyor. Araç girişinin ters olduğu yola taksi durağı koymuşlar. İ

htiyacın çok fazlasında taksi var. Ben kimsenin ekmeğiyle oynamadığım ve bu en büyük korkum olduğu için kimsenin işine kapatmadım. Ancak taksi ve minibüs duraklarını daha modern hale getirerek Bandırma'ya yakışır bir hal almasını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Yaklaşık 2 bine yakın üyenin katılarak oy kullandığı genel kurulda, konuşmalardan sonra yapılan yiyecek ve içecek ikramı sırasında da izdiham yaşandı. Sabah saatlerinden beri genel kurul salonunda bekleyen üyeler, kendilerine ikram edilmek üzere getirilen sandviç ve meyve sularını alabilmek için dağıtım yapılan servis arabalarına hücum edince, vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Bazı kişilerin birden fazla sandviç almaları üzerine görevliler anonslarla üyeleri ikaz etmek zorunda kaldı. Sabah saatlerinde başlayan genel kurulda, 15.00 itibariyle oy verme işlemine geçilirdi.

Adayların taraftarları arasında zaman zaman tartışmalara sahne olan genel kurulda Ali Acar, 530 oy alarak başkanlık koltuğuna tekrar otururken, eski başkanlardan Ruhi Duralı ise 348 oyda kaldı.

Başkan Ali Acar'ın yönetim kurulu listesinde Recep Deniz, Bilgin Sargın, Sadullah Menkiş, Erdoğan Beysir, Erol Aydoğan, Selvet Toygar, İlhami Engin ve Günay Öktem yer alırken, Denetim Kurulu üyeliklerine ise Cemal Özdal, Musa İnal ve Özer Bursa seçildi.

Yeniden başkanlığa seçilen Ali Acar, Avrupa Birliği'ne (AB) entegrasyon yolunda gerekli bütün çalışmaları yapacaklarını, başlattıkları "e-esnaf" projesiyle bütün üyelerinin faaliyetlerini internet ortamından takip edebileceklerini söyledi.

Başkan Ali Acar, üyeleriyle bir bütün olarak çalışmaya devam edeceklerini belirterek, genel kurula katılanlara teşekkür etti.

.
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2005 Pazar 22:10:01
Güncelleme :21 Kasım 2005 Pazartesi 01:12:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?