23
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Belediyeden termal turizm atağı

Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, ilçede dört mevsim turizm imkanlarının kullanılması için seferberlik başlattıklarını belirterek, "45 günlük deniz turizminin yanısıra, termal ve kültür turizmi için çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Bozbey, körfezin özerk bir yapıya kavuşturulmasını isterken, toplu konut konusunda çalışmaların sürdüğünü söyledi. Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, mahalli ve ulusal basın mensupları ile düzenlenen kahvaltı toplantısında tüm soruları cevapladı. Edremit Belediyesi Oteli'nde düzenlenen toplantıda konuşan Yunus Bozbey, bölgenin yalnızca ilçe olarak değil Edremit Körfezi'nin bir bütün olarak değerlendirmek gerektiğini söyledi.

Siyasi çekişme olmadan hizmet için Altınova'dan Küçükkuyu'ya kadar birlikteliğin şart olduğunu anlatan Bozbey, "Edremit Körfez Bölgesi'nde bulunan 14 belediye çok fazla. Körfezde 6 tane belediye olmalıdır. 14 belediye 14 ayrı baş demek. Burası özerk bölge oluşturulmalıdır. Körfez kötüye gidiyor. Belediyeler kendi içinde bir şeyler yapıyor ama bölge için yetersiz. Belediyelerin birleşmesi gerekir" dedi.

Bozbey, ilçe için önemli projeler arasında yer alan ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından gerçekleştirilen konut çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, yapılan spekülasyonlara inanılmaması gerektiğini söyledi. Toplu Konut Projesinin yapılacağı bölgede istimlak bedelinin vatandaşlar için yetersiz geldiğini TOKİ'ye bilgi verdiklerini ve cevap beklediklerini dile getiren Bozbey, "İbrahimce Mahallesi 75. İlköğretim Okulu yanında bulunan belediyeye ait 6 dönüm ve kişilere ait arazilerin kamulaştırılması ile yaklaşık 60 dönümlük alanda pilot konut projesini gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. 60 dairelik olacak projede tamamen çağdaş bir yerleşim alanı oluşturulacak. Asıl projenin yapılması planlanan Çardaktepe'deki sorunlar aşıldıktan sonra çalışmalara başlanacak" dedi.

Amaçlarının yerleşimi Tavşanlıtepe'ye taşımak olduğunu kaydeden Bozbey, yapılacak konutlarla ilçede yaşanan konut sıkıntısına da çözüm bulunacağını vurguladı.

Körfez Bölgesi'nde turizmin yeterli payı alamadığını anlatan Bozbey, "Körfez bölgesinde şu an deniz turizmi ağırlıkta. Bu 45 gün sürüyor. Bölgemiz dağı, termali, tarihi, kültürü ile çok çeşitli turizm yapılacak konumda. Özellikle termal turizme ağırlık verilmelidir. Belediye olarak termalin yoğun olduğu Bostancı bölgesini imara açmayarak termal turizm bölgesi için çalışıyoruz. Körfez turizmini tanıtmak için 3 bin adet kitapçık bastırdık" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2005 Çarşamba 15:49:03
Güncelleme :3 Ağustos 2005 Çarşamba 15:54:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?