18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

CHP heyeti Edremit'te

Cumhuriyet Halk Partisi Zeytinciliğin Sorunlarını İnceleme Komisyonu üyesi 15 milletvekili, Balıkesir'in Zeytinli Beldesi'nde zeytin üreticilerinin meselelerini dinledi.

Zeytinli Meydanı'nda Çınarlı Kahve'de düzenlenen toplantıda konuşan CHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Kemal Anadol, zeytin üreticilerinin meselelerini yerinde tespit edip meclise iletmek için Ankara üzerinden Bursa'ya, oradan da Çan ve Edremit'in Zeytinli Beldesi'ne geldiklerini söyledi.

Dar particilik kuşkularının üzerine çıkarak bu çalışmayı başlattıklarını belirten Anadol, "Yaz kış demeden alın teri döken köylümüz, 82 yıllık Cumhuriyet tarihimizin en kötü dönemini yaşıyor. Maliyetler devamlı artıyor, ama her ürün bir önceki senenin fiyatını bulamıyor. Zeytinin bu sene İspanya'daki üretimin düşmesi sayesinde göreceli olarak iyi fiyatı bulduğu söyleniyor. Ancak ürün çok olduğu için, devlet desteği de olmadığından zeytinin köylünün elinde kalma ihtimali var. Yani çok olması yine birtakım sıkıntıları beraberinde getiriyor" dedi.

Zeytinli Belediye Başkanı Şadan Aytaç da, zeytinciliğin can çekiştiği dönemde komisyonun incelemelerde bulunmasının çok anlamlı olduğunu açıkladı. Çiftçiler, yetiştirdikleri mahsulün karşılığını alamadıklarını ve zor günler yaşadıklarını bildirdiler. CHP heyeti toplantı sonrası Sabit Ertür'e ait olan zeytin müzesi ile arıtma tesisinde incelemelerde bulundu.

Zeytinli, Akçay, Güre, Altınoluk Belediye Başkanları, köy muhtarları ve partililer ile üreticilerin katıldığı toplantı sonrası heyet Burhaniye ve Ayvalık'a gidecek. Heyet yarın Ayvalık'tan sonra Dikili'nin Bademli Köyü'ne, oradan ise İzmir'e hareket edecek.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 02:47:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?