18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

ETO'nun binası için ilk somut adım

Balıkesir'in Edremit Ticaret Odası (ETO) tarafından her yönetim değişikliğinde ele alınan ve yapımı adeta yılan hikayesine dönen yeni bina projesi için ilk somut adım atıldı.
ETO'nun Ağustos ayı olağan meclis toplantısında tek madde olarak ele alınan yeni ticaret odası binası için komisyon kurulması kararı alındı. ETO Yönetim Kurulu, 1955 yılında hizmet vermeye başlayan binanın yetersiz olması ve eskimesi nedeniyle daha çağdaş ve modern, çok amaçlı yeni bir ticaret odası binası için kolları sıvadı. Yaklaşık 7-8 milyon YTL'ye mal olacak binanın yap-işlet-devret ya da kat karşılığında müteahhide verilerek yaptırılacağı, 8 Eylül 2005 tarihinde tüm meclis üyelerinin katılacağı olağanüstü toplantıda proje hazırlık komisyon üyelerinin belirlenerek ilk somut adımın atılacağı belirtildi.
ETO Meclis Başkanı Necati Uytun, gelen her yönetimin yeni bina projesi için çalışma yaptığını ancak ekonomik sebeplerden dolayı bir türlü hayata geçirilemediğini belirterek, "Proje için yapılan ön çalışmalar doğrultusunda fizibilite hazırlandı. Yeni binayı yapmamak Edremit'e kötülüktür. Mevcut bina işlevini yitirdi. Proje için korkulacak hiçbir neden yok. Başlamak önemli" dedi.
ETO Başkanı Erol Ürer ise, ticaret odasının mevcut bütçesinin projeyi hazırlamaya bile yetmeyeceğini, bunun için verilecek gazete ilanlarıyla hem mimari çizim hem de müteahhit aranacağını söyledi. Kamuoyunun desteğinin ve görüş birliğinin önemli olduğuna da dikkat çeken Ürer, "Odanın bütçesi 250 bin YTL, harcamalardan kalan ise 25-30 bin YTL. Bizim bu projeye gücümüz yetmez. Aidat ve bazı evrak işlerden alınan gelirle bütçe hazırlanıyor. Bu nedenle yeni binanın yapımı için doğru karar verilmelidir. Müteahhide kat karşılığı inşaat yapımının verilmesi ya da başka tür çözümler üretilecektir. Kurulacak komisyonla birlikte hazırlık çalışması yapılacak. Belediyeyle görüşerek projeye destek isteyeceğiz" diye konuştu
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 01:20:34
Güncelleme :26 Ağustos 2005 Cuma 11:44:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?