5
Mayıs
2024
Pazar
EMLAK-KONUT

2 bin konut için kamulaştırmalar başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hamitler Mezarlığı'nın kuzeyindeki 205 dekarlık alanda yaklaşık 2 bin toplu konut inşaatı için kamulaştırma çalışmalarına başladı.

Büyükşehir Belediyesi Dereçavuş Mahallesi sınırlarında kalan 120 dekarlık kısmı Milli Emlak'a, 85 dekarlık kısmı 7 ayrı şahsa ait alanda kamulaştırma çalışmalarını yürütüyor. İlk olarak bir parsel metrekaresi 15 milyon liralık takdir bedeli ile mal sahibinden alındı. Diğer özel mülkiyetlerin evraklarının hazırlandığı kamulaştırmalarının önümüzdeki encümen toplantısında halledileceği öğrenildi.

Bu arada, Büyükşehir Belediyesi'nin 120 dekarlık meradan bozma Hazine arazisini almak için de yazışmalarını sürdürdüğü, çok yakın bir zamanda Büyükşehir Belediyesi'ne satış işleminin gerçekleşeceği öğrenildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin konutları kendisinin mi yapacağı, yoksa Toplu Konut İdaresi ile kat karşılığı anlaşarak mı yaptıracağı hususunda ise henüz bir karar verilmedi.

Osmangazi İlçesi'nde Yunuseli'nde TOKİ tarafından yapılacak 912 konuttan sonra Hamitler Dereçavuş arasında yapılacak 2 bin konut inşaatı ile Bursa'da önemli bir konut hareketi gerçekleşmiş olacak. Yıldırım'da iki ayrı bölgede yaklaşık 2 bin toplu konut inşaatı ile önümüzdeki 1.5 yıllık dönemde 5 bin civarında konut kullanıma alınacak.

.
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2005 Salı 16:06:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?