5
Mayıs
2024
Pazar
İNSAN KAYNAKLARI

Sertifikalı kaynakçılık kursu

Avrupa Komisyonu'nun desteği ve Türkiye İş Kurumu yönetimiyle sürdürülen "Aktif İşgücü Programları Projesi Yeni Fırsatlar Hibe Planı" kapsamında, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) İşletmeler Üstü Eğitim Merkezi'nce düzenlenen EN 287 sertifikalı kaynakçılık kursu sona erdi.

BESOB İşletmeler Üstü Eğitim Merkezi Eğitim Müdürü ve Proje Koordinatörü Ramazan Tuncer, 23 Aralık 2004 tarihinde başlayan ve 10 ay süren projenin 24 Ekim'de sona erdiğini belirtti.

Tuncer, projenin toplam bütçesinin 118 bin 617 Euro olduğunu ve bütçenin yüzde 87'sinin Avrupa Birliği tarafından, yüzde 13'ünün de BESOB tarafından karşılandığı belirtti.

Tuncer, 10 ayı kapsayan proje kapsamında 18-35 yaş arasındaki 30 kursiyerin bin 56 saatlik pratik ve teorik eğitim aldığı belirterek, "Eğitim sürecinin sonunda da katılımcılara kaynakçılık alanında yeterlilik göstergesi olan EN 287 belgesi verildi.

Bunlardan 18'i Bursa'daki çeşitli işletmelerde işe yerleştirildi. Diğerlerinin işe yerleştirilmesi için de içinde görüşmeler sürüyor" diye konuştu.

Ayrıca 11 eğitimciye 40 saatlik özel bir eğitim verildiğini anlatan Tuncer, BESOB Eğitim Merkezi'nin de yer aldığı Küçük Sanayi Sitesi başta olmak üzere çeşitli yerlerde kaynakçılık alanında çalışan yaklaşık 100 çırak ve kalfaya 2 saatlik geliştirme semineri verildiğini bildirdi.

Tuncer, "Eğitim merkezimizin atölyelerini de kullanıma açtık. Böylece hedef kitlenin daha büyük bir kısmına ulaşarak mesleki alanda geliştirilmelerini amaçladık" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 16:33:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?