5
Mayıs
2024
Pazar
MEDYA

Ekometre, Konya için ilave çıkardı

Bursa'da yayınlanan haftalık ekonomi gazetesi Ekometre, sanayisi her geçen gün gelişen Konya için bir ilave hazırladı.

Ekometre Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Sertalp, ihracat potansiyeli bulunan şehre destek sağlamak için böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Sertalp, "Yetkililerin kendi kaleme aldıkları yazılarıyla önemli bir sanayi şehrinin sesini dünyaya duyurmak istedik. Konya Valisi Ahmet Kayhan 'Sanayide Atılımın Merkezi Konya', Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek 'Gelişen ve Büyüyen Konya', Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil 'Bugün bir KOBİ Başkenti, Yarın AB KOBİ Merkezi', Milletvekili Hasan Angı 'Türk Sanayisinde Yeni Bir Soluk', Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kara 'Gıda Kontol Laboratuarı' MÜSİAD Başkanı Selçuk Öztürk de 'Bir Sanayi Şehri Konya' başlıklı yazılarıyla görüşlerini gündeme taşıdı.

Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, hükümetten beklentilerini ortaya koyduğu yazısında, enerji maliyetlerinin düşürülmesi, mali disiplinin sürdürülmesi, dolaylı vergi oranlarının da indirilmesi, teşvik sisteminin tekrar gözden geçirilmesini tavsiye etti. "Reel faizlerin halen çok yüksek seyrettiğine" dikkat çeken Büyükhelvacıgil, Konya'ya bir teknik üniversite kurulmasını istedi.

Endüstri Bölgesi'nin kurulması halinde KSO Başkanı Helvacıgil, "1 milyar dolarlık ihracatı 5 milyar dolara çıkarabiliriz. Konya'ya Endüstri Bölgesi kurulmasının komşu illere de faydalı olacağını düşünüyorum" dedi. 1 hamur kağıda basılan ilave bütün abonelere gönderildiği gibi yurt dışında da Türkiye'den alışveriş yapan değişik adreslere ulaştırıldı.

.
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2005 Perşembe 13:59:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?